spot_img

Η Andretti απαντά στο «χαστούκι» της F1

H Andretti Cadillac εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στην απαξίωση από πλευράς F1 για να εισέλθει στο σπορ.

Ένταση έχει προκληθεί στον κόσμο της Formula 1 τις τελευταίες ημέρες μετά την απόφαση να μην γίνει επέκταση του grid από δέκα σε έντεκα ομάδες. Η FOM εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημοποιεί πως απέρριψε την αίτηση της Andretti Cadillac για να εισέλθει στο σπορ.

Η είδηση αυτή απογοήτευσε την πλειονότητα των φίλων του σπορ που περίμεναν με ανυπομονησία να δουν τι μπορεί να προσφέρει μια νέα ομάδα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Stefano Domenicali, η Andretti δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερη αξία στη Formula 1.

Όλοι περιμέναμε να δούμε ποια θα ήταν η αντίδραση από την πλευρά του Michael Andretti και της ομάδας του. Λίγες ώρες μετά την απόρριψη από την FOM, η Andretti Cadillac εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση.

«Η Andretti Cadillac εξέτασε την ανακοίνωση που δημοσίευσε η FOM και διαφωνεί κάθετα με το περιεχόμενό της. Η Andretti και η Cadillac είναι δύο πολύ επιτυχημένοι οργανισμοί που ήθελαν να γίνουν μια αυθεντική εργοστασιακή αμερικανική ομάδα στη Formula 1, αγωνιζόμενοι μαζί με κορυφαίες ομάδες. Είμαστε περήφανοι για τη σημαντική πρόοδο που έχουμε ήδη κάνει εξελίσσοντας ένα πολύ ανταγωνιστικό μονοθέσιο και μια μονάδα ισχύος με μία πολύ έμπειρη ομάδα μηχανικών. Η Andretti Cadillac επιθυμεί να αναγνωρίσει και να ευχαριστήσει όλους τους φίλους της για τη στήριξη».

Η απόφαση απόρριψης της Andretti Cadillac έρχεται λίγους μήνες μετά την έγκριση της FIA, καθώς πληρούσε τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που είχαν τεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, στο εργοστάσιο της Andretti δούλευαν ήδη 180 άτομα στο μονοθέσιο του 2025.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της μετεγγραφής-μαμούθ του Lewis Hamilton στη Scuderia Ferrari. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles