spot_img

Παραδέχθηκε το λάθος με τα ελαστικά ο Vettel

Ο Sebastian Vettel δήλωσε πως η λάθος επιλογή στην αλλαγή ελαστικών του GP Τουρκίας ήταν δικό του ρίσκο, για το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη.

Παρά την έλλειψη βροχής κατά την διάρκεια του αγώνα της Κυριακής, οι καιρικές συνθήκες έκαναν τη ζωή των οδηγών δύσκολη. Με την θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα και αρκετή υγρασία, η πίστα παρέμεινε βρεγμένη σε όλα τον αγώνα ακόμα και στην αγωνιστική γραμμή. Όλοι οι οδηγοί του grid εκκίνησαν με τα ενδιάμεσα ελαστικά, με τις στρατηγικές να διαφέρουν από οδηγό σε οδηγό. 

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στον 36ο γύρο του αγώνα ο οδηγός της Aston Martin, Sebastian Vettel, μπήκε στα pits επιλέγοντας να φορέσει την medium γόμα. Το ρίσκο αυτό αποδείχθηκε καταστροφικό.

Η τελική επιλογή ήταν δική μου απόφαση. Με τον τρόπο που συμπεριφέρονταν τα ενδιάμεσα προς το τέλος του stint, πίστευα πως η μεσαία γόμα θα μπορούσε να αποδώσει. Ήταν όμως πολύ δύσκολο να τα φθείρω αρκετά ώστε να έχω καλή πρόσφυση και έτσι έχασα πολύ χρόνο. Ήταν πιο δύσκολο απ΄ ό,τι περίμενα και, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αρκετά στεγνά σημεία στην πίστα, γλιστρούσα πολύ. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Ο 4-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε οριακά να ολοκληρώσει ένα γύρο με την μεσαία γόμα, επιστρέφοντας στα pits για την δεύτερη αλλαγή σε ενδιάμεσα. Η απόφαση αυτή έφερε το πιο απογοητευτικό αποτέλεσμα της σεζόν για την ομάδα και τον ίδιο, τερματίζοντας 18ος μπροστά από τις δυο Haas.

Το ξέρω ότι ήταν λάθος επιλογή, αλλά εκείνη την στιγμή το πλάνο μού φάνηκε εφικτό. Η πίστα γενικά είχε πολύ περίεργη αίσθηση σε σχέση με πέρυσι, όπου οι συνθήκες ήταν παρόμοιες. Ίσως γι’ αυτό θεώρησα ότι η μεσαία γόμα θα ήταν μια καλή επιλογή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο team-mate του Γερμανού, Lance Stroll, τερμάτισε στην 9η θέση στο Grand Prix παίρνοντας δύο βαθμούς. Η επόμενη στάση της F1 θα είναι επί αμερικανικού εδάφους, στο COTA, στις 22 με 24 Οκτωβρίου.   

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles