spot_img

Παραμένουν αισιόδοξοι στη Mercedes

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της Mercedes, παρά το γεγονός ότι έχασε έδαφος στο Πρωτάθλημα Οδηγών από τη Red Bull Racing μετά το GP ΗΠΑ. 

Στο “στρατόπεδο” της Mercedes περιέγραψαν το GP ΗΠΑ ως έναν από τους δυσκολότερους αγώνες τη φετινή σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, ένα ενθαρρυντικό σημάδι για τους ίδιους είναι το γεγονός ότι ο Lewis Hamilton διεκδίκησε τη νίκη μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Διαβάστε επίσης: Formula 3000 – Ο επίπονος λαβύρινθος προς την F1

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα της γερμανικής ομάδας στις ελεύθερες δοκιμές του GP ΗΠΑ, η Red Bull κατέκτησε την pole position με τον Max Verstappen αλλά και τη νίκη στο Circuit of the Americas. Έτσι, αυξήθηκε το προβάδισμα του Ολλανδού στο πρωτάθλημα οδηγών από τον Hamilton στους 12 πόντους.

Σε αντίθεση με την εξέλιξη που είχε το FP1, η Mercedes αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες στο GP ΗΠΑ. Ο επικεφαλής μηχανολογίας πίστας, Andrew Shovlin, εξήγησε σχετικά:

Χρειάζεται, πραγματικά, αντί να κοιτάξουμε αυτό το τριήμερο (GP ΗΠΑ), να ρίξουμε μια ματιά στα υπόλοιπα τελευταία μας τριήμερα. Θα συμπεράνουμε, λοιπόν, ότι αυτός ήταν ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες που είχαμε εδώ και πολύ καιρό. Μετά τη διακοπή (καλοκαιρινή), νομίζω πως ίσως στο Zandvoort (GP Ολλανδίας) είχαμε τις ίδιες δυσκολίες με αυτόν τον αγώνα. Ενώ ο Max (Verstappen) κατάφερε να μας κερδίσει, δε νομίζω πως ήταν γι’ αυτούς (Red Bull) μία άνετη νίκη και νομίζω πως τους αναγκάσαμε να πάρουν κάποια ρίσκα. Και αν αυτός ήταν ένας κακός αγώνας για εμάς, τότε ελπίζουμε πως αν έχουμε περισσότερους καλούς αγώνες παραμένουμε στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP ΗΠΑ.

Ο Shovlin έχει την εντύπωση πως το προβάδισμα σε ρυθμό αγώνα που είχε η Red Bull στο GP ΗΠΑ δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο αυτό που είχε η Mercedes στους πρόσφατους αγώνες.

Νομίζω πως με το ρυθμό που δείξαμε στο GP Τουρκίας και στο Sochi (GP Ρωσίας), ειδικά το ρυθμό αγώνα, πιθανότατα ήμασταν πιο μπροστά εμείς συγκριτικά με αυτούς (Red Bull). Οι κατατακτήριες δοκιμές (στο GP ΗΠΑ) ήταν δύσκολες, όμως μπορέσαμε να έχουμε ένα μονοθέσιο στην πρώτη σειρά εκκίνησης. Όμως, ειλικρινά, η συνέχεια θα κριθεί στο πού θα βρίσκονται τα μονοθέσια (σε δυναμική) στους υπόλοιπους αγώνες και στο ποιος θα προσαρμοστεί καλύτερα σε αυτούς. Για εμάς ήταν ενθαρρυντικό που μπορέσαμε, ενώ δεν είχαμε το καλύτερο μονοθέσιο, να τους ασκήσουμε πίεση στον τελευταίο αγώνα. Γνωρίζαμε τους τομείς που μπορεί να δυσκολευόμασταν. Το Zandvoort (GP Ολλανδίας) ήταν ένας από τους αγώνες όπου είχαμε δυσκολίες με το πίσω μέρος του μονοθεσίου και φαινόταν να είναι σε καλύτερη θέση (η Red Bull). Η εμπειρία του Zandvoort μας έδωσε ένα λόγο να προβληματιζόμαστε όταν ήρθαμε εδώ (GP ΗΠΑ). Γνωρίζαμε πως η πίστα θα ήταν τέτοια που θα προκαλούσε υπερθέρμανση στα ελαστικά.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Mercedes και ο Lewis Hamilton δε θα είναι εύκολοι αντίπαλοι για τη Red Bull και τον Max Verstappen στα πρωταθλήματα κατασκευαστών και οδηγών αντίστοιχα. Οι επόμενοι δύο αγώνες, τα GP Μεξικού και Βραζιλίας, είναι πίστες που παραδοσιακά η Red Bull ήταν δυνατή, ωστόσο στη φετινή σεζόν έχουν συμβεί αρκετές ανατροπές. Η μάχη για τα δύο πρωταθλήματα αναμένεται συναρπαστική στους τελευταίους 5 αγώνες.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles