spot_img

Παράπονα και απογοήτευση του Giovinazzi προς την Alfa Romeo

Ο Antonio Giovinazzi ήταν αρκετά απογοητευμένος με την Alfa Romeo, καθώς δεν κατάφερε να τερματίσει στη βαθμολογούμενη δεκάδα του GP Μεξικού. Ο Ιταλός οδηγός δεν έμεινε ευχαριστημένος με το χρονικό σημείο της αλλαγής ελαστικών του και θέλει να πιστεύει πως η Alfa Romeo δεν εφάρμοσε αυτή τη στρατηγική σκόπιμα.

Η Alfa Romeo είχε πολύ καλές θέσεις στη σειρά εκκίνησης του GP Μεξικού, με τον Kimi Raikkonen να βρίσκεται στην 10η και τον Antonio Giovinazzi στην 11η θέση. Το συμβάν ανάμεσα σε Bottas και Ricciardo, “έφερε” τον Ιταλό οδηγό στην 6η θέση, ανάμεσα στις δύο Ferrari. Στην επανεκκίνηση του αγώνα (μετά την απομάκρυνση του αυτοκινήτου ασφαλείας), ο Carlos Sainz τον πέρασε άμεσα, όμως ο Giovinazzi διατήρησε την 7η θέση, μέχρι να κάνει το pit stop του.

Η εξέλιξη δεν ήταν θετική για τον Ιταλό, καθώς βγήκε πίσω από τους Ricciardo και Bottas, οι οποίοι είχαν πιο φθαρμένα ελαστικά από τον οδηγό της Alfa Romeo. Η εξέλιξη αυτή σήμαινε πως ο Giovinazzi δεν είχε καθαρή πίστα μπροστά του κι έχασε χρόνο, έτσι μετά τα pitstop των ανταγωνιστών του, βρέθηκε εκτός δεκάδας, ενώ ο team-mate του, Kimi Raikkonen διατηρήθηκε σε αυτή.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Giovinazzi ήταν δυσαρεστημένος με την εξέλιξη που είχε για τον ίδιο το GP Μεξικού και το εξέφρασε ειρωνικά στην ενδοεπικοινωνία με την Alfa Romeo μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας:

Παιδιά ευχαριστώ για την καταπληκτική στρατηγική.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις για το τέλος της σεζόν.

Ο Ιταλός οδηγός μίλησε, μετά το τέλος του αγώνα, στο Sky Sports Italia και ρωτήθηκε αν νιώθει περισσότερο απογοητευμένος ή εκνευρισμένος:

Η απάντηση είναι “και τα δύο”. Με κάλεσαν να κάνω pit stop, το πρόβλημα είναι ότι βγήκα ακριβώς πίσω από τους Ricciardo και Bottas, οι οποίοι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν τόσο γρήγοροι. Έφερα σε κατάλληλη θερμοκρασία τα ελαστικά μου, όμως ήμουν πιο αργός από τους οδηγούς με medium ελαστικά, επομένως έχασα όλη τη διαφορά που έπρεπε να κάνω με το undercut. Μόλις έκαναν την αλλαγή τους (οι Ricciardo και Bottas), τα ελαστικά μου ήδη ήταν αρκετά φθαρμένα και με το pit stop που έκαναν οι υπόλοιποι οδηγοί ήταν ταχύτεροι από εμένα. Επομένως, η στρατηγική που ακολουθήσαμε ήταν εντελώς λάθος.

Ο Giovinazzi είχε μεγάλη απογοήτευση, τέτοια ώστε όταν ρωτήθηκε αν ήταν σκόπιμη η κακή στρατηγική από την ομάδα, δεν το αρνήθηκε.

Μέχρι τώρα δεν ήθελα να πιστεύω κάτι τέτοιο, όμως σήμερα είμαι πολύ απογοητευμένος.

Ο Antonio Giovinazzi έχει μόλις 1 πόντο σε 18 αγώνες τη φετινή σεζόν στην Alfa Romeo. Τελευταία έχει καλές επιδόσεις στις κατατακτήριες δοκιμές, όμως ο ρυθμός αγώνα που δείχνει σε γενικές γραμμές δεν “ευνοεί” την ανανέωση του συμβολαίου του για το 2022.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε τις 3 Ώρες του Kyalami για το Πρωτάθλημα Αντοχής της Asxeto Corsa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles