spot_img

«Πυρά» Hamilton κατά Bottas: «Άφησε τον Verstappen να περάσει»

Ο Lewis Hamilton πιστεύει πως ο team-mate του, Valtteri Bottas, είναι υπεύθυνος για το γεγονός ότι ο Max Verstappen κατάφερε να στρίψει πρώτος στην εκκίνηση του GP Μεξικού, καθώς δεν αμύνθηκε καθόλου στον οδηγό της Red Bull Racing.

Η Mercedes πέτυχε το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Μεξικό, ένα αποτέλεσμα ανέλπιστο ακόμα και για την ίδια την ομάδα. Ο στόχος των δύο οδηγών της για τον κυριακάτικο αγώνα ήταν να διατηρηθούν στις πρώτες θέσεις στην εκκίνηση και να μην αφήσουν τη Red Bull, ειδικά τον Max Verstappen, να τους προσπεράσει. Ο Lewis Hamilton εκκίνησε καλύτερα από την εσωτερική και βρέθηκε μπροστά από τον Valtteri Bottas.

Ο Φινλανδός, όμως, δεν πρόλαβε να σταματήσει τον Verstappen και για λίγα μέτρα οι 3 οδηγοί βρίσκονταν ο ένας δίπλα στον άλλο. Ο Ολλανδός είχε την εξωτερική και κατάφερε να φρενάρει πιο αργά, κάτι που τον έφερε στην πρώτη θέση και του έδωσε το δικαίωμα να μην αφήσει περιθώριο για τη νίκη στο GP Μεξικού στον Lewis Hamilton.

Διαβάστε επίσης: GP Μεξικού – Επίδειξη δύναμης από τον Max Verstappen

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Hamilton μίλησε για την εκκίνηση και το γεγονός πως ο στόχος τους δεν επετεύχθη, από τη στιγμή που ο Bottas άφησε κενό χώρο και τους προσπέρασε ο Max Verstappen.

Την είχα φανταστεί διαφορετικά (την εκκίνηση του GP Μεξικό), στη λογική ότι ο Valtteri (Bottas) θα είχε κάνει καλύτερη εκκίνηση και θα μπορούσα να πάρω slipstream από αυτόν. Προφανώς, όμως, ήμουν στο πλάι του, κάτι που ήταν καλό. Έπειτα, απλά κάλυπτα το τμήμα της πίστας που βρισκόμουν και προσπαθούσα να βεβαιώσω το ότι κανένας δε θα μπορούσε να έρθει από την εσωτερική. Επομένως, προσπαθούσα να κρατήσω οποιαδήποτε Red Bull μπορούσα να δω στους καθρέφτες πίσω μου. Νόμιζα πως ο Valtteri θα έκανε το ίδιο, προφανώς, όμως, άφησε χώρο στον Max (Verstappen). Και ο Max ήταν στην αγωνιστική γραμμή, οπότε έκανε εξαιρετική δουλειά στο φρενάρισμα στη στροφή 1 και, από τη στιγμή που ήμουν στην εσωτερική, στην ακάθαρτη γραμμή, δεν είχα καμία ελπίδα (να στρίψω πρώτος).

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις του GP Μεξικού.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, πιστεύει και αυτός πως δε θα έπρεπε να έχει για την ομάδα του αυτή την εξέλιξη η εκκίνηση, όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά το τέλος του αγώνα. Μετά την πρώτη στροφή, ο Valtteri Bottas χτυπήθηκε από τον Daniel Ricciardo και αναγκάστηκε να μπει στα pits για επισκευές στη W12, κάτι που τον έριξε στις τελευταίες θέσεις. Συνεπώς, ο Hamilton έμεινε να παλεύει μόνος του με τον Max Verstappen εμπρός του, αλλά και τον Sergio Perez πίσω του. Ο οδηγός της Mercedes μίλησε για την έκβαση του GP Μεξικό:

Αυτό (το αποτέλεσμα της εκκίνησης) έκανε τον αγώνα μας πολύ πιο δύσκολο. Όταν έχεις ένα μονοθέσιο μπροστά σου, αυτό σημαίνει πως έχει τον πρώτο λόγο στη στρατηγική. Ο Sergio (Perez) νομίζω πως ήταν πολύ κοντά μου με το τέλος του πρώτου μέρους του αγώνα και δεν μπορούσα ν’ απομακρυνθώ ιδιαίτερα από αυτόν. Επομένως, έφτασε η στιγμή που είτε θα έκανε αυτός το undercut σ’ εμάς είτε εμείς σε αυτόν. Τελικά, κάναμε εμείς πρώτοι pit stop και νομίζω πως η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά. Το μόνο πρόβλημα είναι πως δεν είχαμε “πολύ λάστιχο” (αρκετή πρόσφυση) στο τέλος του αγώνα. Υπήρχε, όμως, η θέληση, έτσι βρήκαμε τον τρόπο και καταφέραμε να τον κρατήσουμε (Perez) πίσω μας. Αν τρέχαμε για έναν ακόμα γύρο, νομίζω πως δε θα τα κατάφερνα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Lewis Hamilton είδε τον Max Verstappen ν’ αυξάνει το προβάδισμά του στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών στους 19 πόντους. Στους 4 αγώνες που απομένουν, ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται “με την πλάτη στον τοίχο” και η ανάγκη για καλύτερα αποτελέσματα από τον Ολλανδό είναι επιτακτική.

Δείτε τις 3 Ώρες του Kyalami για το Πρωτάθλημα Αντοχής της Asxeto Corsa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles