spot_img

Παρέδωσε τα όπλα η Mercedes;

Η Mercedes έκανε μια πολύ σημαντική παραδοχή για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, δείχνοντας πως παρέδωσε τα όπλα.

Το GP Στυρίας αποτέλεσε έναν αγώνα κυριαρχίας του Max Verstappen με τη Red Bull Racing. Η Mercedes και ο Lewis Hamilton δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τον Ολλανδό, ο οποίος έχει κερδίσει τους μισούς αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα έχει αυξήσει τη διαφορά του στη βαθμολογία στους 18 βαθμούς και είναι πολύ πιθανό να τη διευρύνει κι άλλο μετά το GP Αυστρίας.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 28 Ιουνίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Red Bull μετρά επίσης τέσσερις σερί νίκες για πρώτη φορά μετά το 2013. Δίχως αμφιβολία αποτελεί κυριαρχία το τελευταίο χρονικά διάστημα.

Από την άλλη, η Mercedes είχε δύο δύσκολους αγώνες σε σιρκουί πόλης, τα οποία ήταν αναμενόμενο πως δεν θα τους βολέψουν. Αλλά δύο κάκιστα αποτελέσματα τους έφεραν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Επιπλέον δεν εκμεταλλεύτηκαν την εγκατάλειψη του Verstappen, ενώ την ίδια στιγμή η Red Bull πήρε τα μέγιστα στο Μονακό όταν ο Hamilton ήρθε 7ος.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Γαλλίας.

Φτάνουμε στην Αυστρία, με τη Mercedes να ξοδεύει ολόκληρη την εβδομάδα στο εργοστάσιο. Ακόμα και ο Hamilton που δεν αρέσκεται στον προσομοιωτή έκανε πολλά χιλιόμετρα. Από την άλλη, η Red Bull έφτασε στον εντός έδρας αγώνα της με ορισμένα φορτηγά με αναβαθμίσεις. Οι Πρωταθλητές για ακόμα μια φορά δεν έφεραν ούτε ένα νέο εξάρτημα και τα αποτελέσματα είναι εμφανή.

Μάλιστα, μετά το πέρας του αγώνα ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff παραδέχθηκε πως δεν πρόκειται να εξελίξουν την W12.

Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση να μη συνεχίσουμε την εξέλιξη με την W12. Ήταν σημαντικό να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία με το νέο κύκλο κανονισμών του 2022. Έχουμε νέους κανονισμούς του χρόνου, θα είναι ένα τελείως διαφορετικό μονοθέσιο και πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή. Όλοι έχουν επικεντρωθεί στο 2022, άλλοι όπως η Red Bull φέρνουν φορτηγά με αναβαθμίσεις. Είναι μια στρατηγική που αποδίδει γι’αυτούς, διότι είναι ξεκάθαρα μπροστά. Δεν έχει κανένα νόημα να ξοδέψουμε μία εβδομάδα ή ένα μήνα στο τωρινό μονοθέσιο, διότι δεν θα είχαμε τα ίδια κέρδη με αυτά της εξέλιξης για το 2022. Αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Είχαμε ακόμα ένα δύσκολο τριήμερο και κανένα όπλο να παλέψουμε για τη νίκη. Αλλά θα κερδίσουμε αγώνες φέτος, θα πάρουμε pole position και θα παλέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εάν ισχύουν τα λόγια του Αυστριακού, τότε είναι μια ξεκάθαρη παραδοχή πως δεν πρόκειται να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα η Mercedes. H αντίπαλη Red Bull έχει ξεκάθαρα το ταχύτερο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή και έναν εξαιρετικό Verstappen που μπορεί να μετατρέπει σε νίκη τη ταχύτητα της RB16B.

Νίκες για τους Πρωταθλητές θα έρθουν, δίχως αμφιβολία, όμως προς το παρόν είναι το outsider. Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, τότε η Red Bull –η οποία θα συνεχίσει να φέρνει αναβαθμίσεις– έχει το πάνω χέρι.

Μην χάσετε την Τρίτη 29 Ιουνίου την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Στυρίας.

Σίγουρα υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, αλλά δίχως εξέλιξη και με εμφανή προβλήματα στη της W12, δύσκολα θα δούμε κάποια αλλαγή. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη για να την καλύψει μόνο το ταλέντο του Hamilton όπως έκανε στη μάχη με τη Ferrari. Τότε επίσης από ένα σημείο και μετά η Mercedes ξεπέρασε στον αγώνα εξέλιξης τη Ferrari, ενώ τώρα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία αυτή.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως εάν πιάσει το στοίχημα της Mercedes για το 2022 και έρθουν άλλα 2-3 σερί Πρωταθλήματα, τότε μπορεί να γυρίσουμε πίσω στο 2021 και να επαινούμε την επιλογή της να ασχοληθεί τόσο υπομονετικά με το 2022, παραδίνοντας τα όπλα για το το 2021.

Για την ώρα, ας απολαύσουμε τη ξεχωριστή φετινή σεζόν κι ας ελπίσουμε η μάχη ανάμεσα στις Red Bull και Mercedes να συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Δείτε το Νυχτερινό GP Μονακό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Στάθης Κοκκορόγιαννης  

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles