spot_img

Perez: «Δεν πρόκειται να βοηθήσω κανένα εάν δεν κάνουν το ίδιο για εμένα»

Ο Sergio Perez ξεκαθάρισε τις προθέσεις του ως δεύτερος οδηγός της Red Bull Racing και τόνισε πως δεν θα δώσει βοήθεια στον teammate του Max Verstappen εάν και ο ίδιος δεν την ανταποδώσει.

Την περασμένη σεζόν της Formula 1 η Red Bull Racing επέστρεψε στην κορυφή των κατασκευαστών κατακτώντας τον πολυπόθητο τίτλο. Αν και το 2022 Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Max Verstappen χωρίς αμφιβολία ο Sergio Perez έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μάχη του τίτλου. Ο Μεξικανός βρέθηκε πολλές φορές να είναι το δεξί χέρι του Verstappen με τρομερές άμυνες εντός πίστας.

Στο Grand Prix Βραζιλίας όμως, όταν ο Ολλανδός είχε κλειδώσει και μαθηματικά τον τίτλο ενώ ο Perez μάχονταν για την 2η θέση στην κατάταξη Οδηγών, ο Verstappen αρνήθηκε να του παραχωρήσει την θέση του στο grid που θα χάριζε στον Perez πολύτιμους βαθμούς. Τώρα ο Μεξικανός οδηγός ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψει αντίστοιχα περιστατικά να επαναληφθούν και φέτος.

«Είναι πάντα πολύ σημαντικό να δουλεύουμε όλοι σαν ομάδα και εννοείται αν δω ότι δεν έχω την υποστήριξη που περιμένω όταν την χρειάζομαι, τότε δεν πρόκειται ούτε εγώ να βοηθήσω κάποιον. Το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το σημαντικό φέτος είναι να συνεργαστούμε σε κάθε αγώνα, γιατί φέτος η μάχη για το Πρωτάθλημα θα είναι πολύ σκληρή και σίγουρα θα κριθεί ανάμεσα σε έξι οδηγούς».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #108 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών του 2023 στο Μπαχρέιν. 

Στις χειμερινές δοκιμές πριν μια εβδομάδα ήταν εμφανές πως η Rd Bull και το αγωνιστικό πακέτο της RB19 θα είναι το 2023 να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο της. Ο Perez παραμένει όμως επιφυλακτικός καθώς γνωρίζει ότι οι αντίπαλοί τους θα έχουν επίσης βελτιώσει την απόδοσή τους. Τέλος θεωρεί πως το 2023 θα είναι μια χρονιά που θα καθορίσει το μέλλον του στη Formula 1.

«Χωρίς αμφιβολία η φετινή σεζόν θα ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα. Πόσο καλός οδηγός είμαι και πόσο έχω κίνητρο να παραμείνω σε αυτό το χώρο. Είναι η πιο σημαντική χρονιά στην καριέρα μου. Πρέπει να έχεις το κίνητρο και την επιθυμία να ξυπνάς πολύ νωρίς το πρωί, να κάνεις σκληρή προπόνηση καθημερινά, να προσέχεις συνέχεια την διατροφή σου, να δίνεις κυριολεκτικά όλη σου την ενέργεια στο άθλημα αυτό. Αν είμαι μόνο 90% αφοσιωμένος δεν θέλω να είμαι στη Formula 1».

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles