spot_img

Η Mercedes έχει σχέδιο για την εξέλιξη της W14

O τεχνικός διευθυντής της Mercedes-AMG, Mike Elliot, αποκάλυψε πως η W14 E-Performance βρίσκεται σε ένα ικανοποιητικό πλάνο εξέλιξης και αναμένει σύντομα αναβαθμίσεις.

Οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2023 προκάλεσαν ανάμεικτα συναισθήματα στην ομάδα της Mercedes-AMG. H νέα W14 εμφανίστηκε πολύ διαφορετική και τις τρεις ημέρες στο Σακχίρ, δείχνοντας θετικά -αλλά και αρνητικά- σημάδια ταχύτητας. Η δεύτερη ημέρα ήταν με διαφορά η χειρότερη, καθώς προβλήματα στο στήσιμο του μονοθεσίου και πρόβλημα στα υδραυλικά περιόρισαν το πρόγραμμα των Γερμανών.

Ο Lewis Hamilton σημείωσε ωστόσο το δεύτερο ταχύτερο χρόνο του τεστ την τελευταία ημέρα στο Μπαχρέιν, πίσω μόνο από τη Red Bull RB19 του Sergio Perez. Στο γερμανικό «στρατόπεδο» γνωρίζουν πως βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από το 2022, όμως ξέρουν πως δεν έχουν την ταχύτητα ακόμη να ανταγωνιστούν τους «ταύρους».

Η Mercedes διατήρησε το zero-pod σχεδιασμό στο φετινό μονοθέσιό της και έχει δηλώσει επανειλημμένα πως δεν σκοπεύει να παρατήσει αυτή τη φιλοσοφία. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος του Sky Sports, Ted Kravitz, κυκλοφόρησε τη φήμη πως η γερμανική ομάδα μπορεί να αλλάξει σημαντικά την εμφάνιση του μονοθεσίου της, παίρνοντας έμπνευση από τη Red Bull Racing.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #108 με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Formula 1 για το 2023. 

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί σύντομα. Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Mercedes, Mike Elliot, η W14 θα αλλάξει εμφάνιση, αλλά σύμφωνα με τη φιλοσοφία της.

«Έρχεται αναβάθμιση στο αμάξωμα το επόμενο χρονικό διάστημα και το μονοθέσιο θα είναι διαφορετικό. Δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο του grid, θα είναι η εξέλιξη του δικού μας τρόπου σχεδιασμού. Έρχεται σύντομα η αναβάθμιση».

Όταν ρωτήθηκε από το Sky Sports αν θα αντλήσουν επιρροές από τη Red Bull, o Βρετανός απάντησε: «Δεν είναι στα τωρινά σχέδιά μας αυτό το ενδεχόμενο».

Η Mercedes έχει ήδη επιβεβαιώσει πως θα φέρει νέα πίσω αεροτομή για τον εναρκτήριο αγώνα της Formula 1 το 2023, που είναι το Grand Prix Μπαχρέιν το τριήμερο 3-5 Μαρτίου. Η κίνηση αυτή θα τη βοηθήσει να αυξήσει την τελική της ταχύτητα στις ευθείες.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles