spot_img

Perez: Ο Verstappen δεν έχει αδυναμίες σαν οδηγός

Ο Sergio Perez δηλώνει τη δυσκολία του να έχει ως team-mate τον Max Verstappen, τονίζοντας πως ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος οδηγών έχει πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης και δεν κάνει σημαντικά λάθη.

Ο Sergio Perez πήγε στη Red Bull το 2021, έπειτα από ένα ικανοποιητικό πέρασμα από τη Racing Point. Παρόλο που θεωρείται από πολλούς ως ο κατάλληλος δεύτερος οδηγός για την αυστριακή ομάδα, βαθμολογικά βρίσκεται πολύ μακριά από τον team-mate του, Max Verstappen.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Μετά από 16 αγώνες, ο Perez είναι 127,5 πόντους μακριά από τον Ολλανδό, που έχει σχεδόν τους διπλάσιους πόντους από τον ίδιο. Σύμφωνα με τον Checo, δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος στην πίστα ο Verstappen, το αντίθετο μάλιστα.

Δεν είναι εύκολο να είσαι team-mate του Max, διότι “συνδέεται” ιδανικά με το μονοθέσιο. Πραγματικά οδηγάει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Στη συνέχεια, ο Perez μίλησε για τις ιδιαιτερότητες του μονοθεσίου της Red Bull:

Έχουμε, κατά κάποιον τρόπο, ένα ιδιαίτερο μονοθέσιο και δεν είναι εύκολα τα πράγματα μέχρι τώρα. Δεν αποτελεί μυστικό, πρέπει να είσαι δυνατός ψυχολογικά και νομίζω πως αυτό είναι ένα από τα δυνατά μου σημεία. Καταφέρνω να παίρνω όσα περισσότερα μπορώ από το μονοθέσιο και προσπαθώ να αποδώσω τα μέγιστα κάθε Κυριακή. Η RB16B είναι ένα μονοθέσιο πολύ διαφορετικό από αυτά που έχω συνηθίσει να οδηγώ. Ορισμένα μονοθέσια έχουν πιο εύκολη διαδικασία προσαρμογής, ενώ γενικότερα κάποιοι οδηγοί προσαρμόζονται πιο εύκολα από κάποιους άλλους. Ήταν μία δύσκολη διαδικασία για μένα να προσαρμοστώ με το μονοθέσιο, όχι όμως κάτι υπερβολικό. Είναι προφανώς πολύ καλό και ανταγωνιστικό μονοθέσιο και ο Max αποδεικνύει πως είναι, αν όχι τα καλύτερο, ένα από τα καλύτερα στην πίστα.

Έπειτα, ο Sergio Perez μίλησε για την πορεία του Verstappen φέτος γενικότερα, ενώ ρωτήθηκε αν έχει κάποια εμφανή αδυναμία στην οδήγησή του:

Νομίζω πως (ο Verstappen) έχει κάνει τα λιγότερα λάθη από οποιονδήποτε άλλον οδηγό στην πίστα. Έχει οδηγήσει σε πολύ υψηλό επίπεδο φέτος. Η σεζόν έχει ακόμα αρκετό δρόμο, οπότε θα δούμε πώς θα ολοκληρωθεί. Μέχρι τώρα όμως έχω εντυπωσιαστεί θετικά με τα τόσο υψηλά επίπεδα απόδοσής του, ενώ ταυτόχρονα δεν κάνει λάθη. Θα πρέπει να το σκεφτώ, όμως δε νομίζω πως έχει αδυναμίες σαν οδηγός. Τουλάχιστον δεν είναι εμφανείς.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η φετινή σεζόν είναι, με διαφορά, για τον Max Verstappen η καλύτερη στην καριέρα του, μετρώντας ήδη 7 νίκες. Είναι, επίσης, για τη Red Bull, η μεγαλύτερη ευκαιρία για να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα μετά από αρκετά χρόνια.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles