spot_img

Η Red Bull βασίζεται σε συγκεκριμένες πίστες

Η Red Bull Racing περιμένει τις πίστες στο Μεξικό και τη Βραζιλία ώστε να καταφέρει να διεκδικήσει νίκη έναντι της Mercedes, με τη μάχη στο Πρωτάθλημα να παίρνει φωτιά.

Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, περιμένει τον Lewis Hamilton να κυριαρχήσει και στο GP Η.Π.Α., όμως προβλέπει πως η ομάδα του θα είναι βελτιωμένη στους επόμενους δύο αγώνες.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στο GP Τουρκίας, ο Max Verstappen εκμεταλλεύτηκε την ποινή του Lewis Hamilton στη σειρά εκκίνησης και τερμάτισε στη 2η θέση, παίρνοντας παράλληλα την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα οδηγών. Η συνέχεια του πρωταθλήματος στη Formula 1 θα γίνει το τριήμερο 22-24 Οκτωβρίου με το GP Η.Π.Α. στο Circuit of the Americas. Η Mercedes έχει κερδίσει στους 5 από τους 6 τελευταίους αγώνες που έχουν διεξαχθεί στη συγκεκριμένη πίστα, κάτι που δεν δίνει και πολλές ελπίδες στη Red Bull για καλύτερο αποτέλεσμα από την αντίπαλό της.

Ο Christian Horner, πάντως, πιστεύει πως δε θα είναι το ίδιο δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του μετά το GP Η.Π.Α.

Γνωρίζουμε πως στον επόμενο αγώνα στο Austin (GP Η.Π.Α.) ο Hamilton κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Μετά, όμως, στα GP Μεξικό και Βραζιλίας, ελπίζουμε πως στις πίστες με μεγαλύτερο υψόμετρο θα καταφέρουμε να είμαστε το ίδιο δυνατοί με το παρελθόν.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Η Red Bull δείχνει τα τελευταία χρόνια πως βολεύεται καλύτερα από τη Mercedes σε πίστες που βρίσκονται αρκετά πιο ψηλά από το επίπεδο της θάλασσας. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των αγώνων της Formula 1, το GP Μεξικό στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez βρίσκεται σε υψόμετρο 2.200 μέτρων, το μεγαλύτερο από όλες τις πίστες του προγράμματος. Η αμέσως επόμενη πίστα είναι το Interlagos (GP Βραζιλίας) που βρίσκεται στα 764 μέτρα. Παράλληλα, η τρίτη σε υψόμετρο πίστα, το Red Bull Ring (GP Αυστρίας/Στυρίας) ήταν πολύ “βολική” για την αυστριακή ομάδα, που πανηγύρισε ισάριθμες νίκες στους 2 φετινούς αγώνες.

Το πρωτάθλημα του 2021 κλείνει με 3 αγώνες στη Μέση Ανατολή, με τους 2 από αυτούς να είναι καινούργιοι (GP Κατάρ, Σαουδικής Αραβίας, Άμπου Ντάμπι). Ο Horner μίλησε, με μία δόση χιούμορ, για το τι περιμένει να συμβεί στο φινάλε της φετινής σεζόν.

Δεν είμαι σίγουρος για το τι περιμένω να συμβεί στους τελευταίους 3 αγώνες. Θα πηγαίνουμε στην εκκλησία όλες τις υπόλοιπες Κυριακές και θα δούμε τι θα συμβεί. Θα κάνουμε τη δουλειά μας στον προσομοιωτή, θα μελετήσουμε την κάθε πίστα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Πρέπει να κάνεις μία όσο το δυνατό καλύτερη έρευνα και να βασιστείς σε αυτήν. Νομίζω πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Έχουμε πετύχει τη μέγιστη συγκομιδή πόντων σε πίστες που οι Mercedes ήταν πάρα πολύ δυνατές στους 3 τελευταίους αγώνες. Αυτό, από μόνο του, είναι θετικό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η σεζόν του 2021 πλησιάζει στο φινάλε της και η μάχη των 2 πρωταθλημάτων κορυφώνεται. Το πρωτάθλημα οδηγών φαίνεται πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ενώ στους κατασκευαστές η Mercedes έχει ένα σημαντικό προβάδισμα, αν και τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles