spot_img

Piastri: «Ακούγεται ωραία η πρώτη μου νίκη»

Ο νέος ήρωας της Formula 1, Oscar Piastri ήταν κάτι παραπάνω από χαρούμενος για τη νίκη του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μπορεί η προσοχή να στράφηκε στον δεύτερο Max Verstappen επειδή σφράγισε και μαθηματικά τον παγκόσμιο τίτλο του 2023, όμως το πρόσωπο του Σαββάτου αγωνιστικά, αναμφίβολα ήταν ο Oscar Piastri.

Ο οδηγός της McLaren εκκίνησε από την πρώτη θέση στον Αγώνα Σπριντ του GP Κατάρ και παρότι στην αρχή έχασε την πρωτοπορία από τον George Russell που είχε τη μαλακή γόμα ελαστικών, ανέκτησε την πρωτοπορία και κατέκτησε για πρώτη φορά στην σύντομη καριέρα του στην F1, την καρό σημαία.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Piastri απάντησε στις ερωτήσεις του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή, Nico Rosberg.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν αγχωτικός αγώνας. Βλέποντας όσους είχαν τη μαλακή γόμα να κερδίζουν έδαφος στην εκκίνηση, νόμιζα πως είχαμε πρόβλημα. Όμως η πτώση στην απόδοση των ελαστικών μαλακής γόμας ήρθε πολύ γρήγορα. Ήταν ωραίος αγώνας. Τα αυτοκίνητα ασφαλείας με βοήθησαν σήμερα, ειδικά όταν ο Max βρέθηκε πίσω μου. Είχαμε καλό ρυθμό, στον αγώνα χρειάστηκε διαχείριση των ελαστικών αλλά γενικά κάναμε πολύ καλή δουλειά και είμαι πολύ χαρούμενος. Όταν έπεσα δεύτερος νόμιζα πως είχαμε πρόβλημα αλλά ο ρυθμός μας ήταν καλός και η πρώτη νίκη σε Αγώνα Σπριντ, ακούγεται πολύ ωραία».

Ακούστε/δείτε την εκπομπή Slipstream #125 για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles