spot_img

Piastri: «Δεν θα οδηγώ για την Alpine το 2023»

Ο Oscar Piastri δηλώνει πως δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Alpine για να οδηγήσει στη Formula 1 από το 2023, μόλις λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της ομάδας.

Το απόγευμα της Τρίτης η Alpine, μέσω επίσημης ανακοίνωσής της, κοινοποίησε πως ο Oscar Piastri θα οδηγεί για τη γαλλική ομάδα το 2023. Φαίνεται, τελικά, πως αυτό μόνο δεδομένο δε θεωρείται, με το νεαρό Αυστραλό να μην είχε κάνει κάποια σχετική δήλωση στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, ενώ δεν είχε δημοσιεύσει κάτι αντίστοιχο στα social media. Αυτό και μόνο ήταν αρκετό για να κινηθούν ορισμένες υποψίες, με το manager του Piastri, τον συμπατριώτη του Mark Webber, να αποκαλύπτει πρόσφατα πως προσπαθεί να συμφωνήσει με τη McLaren για να βρει θέση στη Formula 1 στο νεαρό Αυστραλό.

Ο Piastri, από την πλευρά του, δημοσίευσε στα social media μία δήλωση η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανακοίνωση της Alpine, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Κατανοώ πως, δίχως να συμφωνήσω εγώ, η Alpine F1 εξέδωσε ανακοίνωση αργά το απόγευμα (Τρίτη) πως θα οδηγώ για αυτούς την επόμενη χρονιά. Αυτό είναι ψευδές και δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο με την Alpine για το 2023. Δε θα οδηγώ για την Alpine το 2023».

Η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη και τα «χτυπήματα» είναι απανωτά για την Alpine. Ο επικεφαλής της ομάδας, Otmar Szafnauer, αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης στα media πως η γαλλική ομάδα ενημερώθηκε για τις προθέσεις του Fernando Alonso μόνο τη στιγμή που η Aston Martin εξέδωσε την ανακοίνωση. Με δεδομένα τα όσα δήλωσε και ο manager του Piastri, Mark Webber, υπάρχει το ενδεχόμενο η Alpine να προσεγγίσει τον Daniel Ricciardo. Ο επίσης Αυστραλός έχει αβέβαιο μέλλον με τη McLaren, παρόλο που δεσμεύεται με συμβόλαιο για το 2023. Η ιστορική βρετανική ομάδα, από την πλευρά της, δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την όλη κατάσταση που έχει προκύψει.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles