spot_img

H Alpine ανακοίνωσε τον Piastri για το 2023

Ο Oscar Piastri είναι με κάθε επισημότητα ο νέος οδηγός της Alpine από τη σεζόν του 2023, πλαισιώνοντας τον Esteban Ocon.

Η Alpine δεν άργησε να βρει τον αντικαταστάτη του Fernando Alonso, με τον ταλαντούχο οδηγό της, Oscar Piastri, να βρίσκει θέση στο grid της Formula 1 για την επόμενη σεζόν.

Οι μεταγραφές για την επόμενη σεζόν στη Formula 1 ήδη ξεκίνησαν. Μετά την επιβεβαίωση της μετακίνησης του Fernando Alonso στην Aston Martin, στη θέση του Sebastian Vettel που αναμένεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ήρθε η σειρά της Alpine να ανακοινώσει τον οδηγό που θα αντικαταστήσει τον Ισπανό. Αυτός θα είναι ο ταλαντούχος Αυστραλός οδηγός, Oscar Piastri, ο οποίος και είναι αναπληρωματικός οδηγός της γαλλικής ομάδας. Ο Piastri δεν αγωνίζεται σε κάποιο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν, ενώ έρχεται από κατακτήσεις Τίτλων στη Formula 2 και Formula 3 το 2020 και 2021 αντίστοιχα.

Η Alpine επιθυμούσε διακαώς να βρει θέση στο grid της Formula 1 για τον Piastri και το ντόμινο των εξελίξεων που ακολούθησε η ανακοίνωση της απόσυρσης του Sebastian Vettel της έδωσε την ευκαιρία που αναζητούσε. Ο Αυστραλός πρόκειται να οδηγήσει για τη γαλλική ομάδα το 2023 και θα έχει ως teammate του τον Esteban Ocon, ο οποίος διανύει την 3η σερί σεζόν του στο περιβάλλον της Renault, στην οποία έκανε την επιστροφή του στη Formula 1 το 2020.

Μην χάσετε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας! Βρείτε το link εδώ.


Ο επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer, έκανε ένα σύντομο σχόλιο για την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Oscar Piastri.

«Ο Oscar είναι ένα λαμπρό και σπάνιο ταλέντο. Είμαστε περήφανοι που τον έχουμε «αναθρέψει» και υποστηρίξει στα δύσκολα μονοπάτια στις μικρές κατηγορίες. Μέσω της συνεργασίας μας τα τελευταία 4 χρόνια, τον έχουμε δει να εξελίσσεται και να ωριμάζει, έχει γίνει ένας οδηγός που είναι κάτι παραπάνω ικανός να κάνει το βήμα παραπάνω στη Formula 1. Ως αναπληρωματικός οδηγός μας έχει δείξει τις δυνατότητές του στην ομάδα στην πίστα, στο εργοστάσιο και στις δοκιμές. Έχει επιδείξει την ωριμότητα, την προοπτική και την ταχύτητα για να εξασφαλίσει την προαγωγή του στη δεύτερη θέση της ομάδας μας, στο πλάι του Esteban Ocon. Οι δυο τους πιστεύουμε πως θα μας δώσουν την εξέλιξη που χρειαζόμαστε για να καταφέρουμε το μακροχρόνιο στόχο μας, ο οποίος είναι η διεκδίκηση νικών και Πρωταθλημάτων».

Η έλευση του Oscar Piastri στην Alpine το 2023 είναι άλλο ένα κομμάτι του «παζλ» για το grid της επόμενης σεζόν στη Formula 1, με τις ανοιχτές θέσεις να είναι λιγοστές, πλέον.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles