spot_img

Πιο άνετος με την Ducati o Lorenzo

O Jore Lorenzo ήταν ευχαριστημένος από τον αγώνα στις ΗΠΑ, καθώς βρίσκει σιγά σιγά τα βήματά του με την μοτοσυκλέτα που τόσο τον δυσκολεύει.

Ο Ισπανός τερμάτισε σε μια φτωχή για τα δικά του δεδομένα 9η θέση στο CoTA, αλλά φρόντισε να κρατήσει τα καλά από τον τρίτο αγώνα της χρονιάς.

Ο Lorenzo νιώθει συνεχώς όλο και πιο άνετα πάνω στη GP17, όμως η φθορά των ελαστικών, τον περιόρισε στον αγώνα.

«Μέχρι να εμφανιστεί το graining στο μπροστά ελαστικό, ήμουν σε θέση ακόμα και να πλησιάζω τον Dovizioso. Κι έτσι αν δεν είχα αυτό το πρόβλημα θα ήμουν 7ος. Όταν όμως παρουσιάστηκε το πρόβλημα έπρεπε να κόψω 5-7 δέκατα και μ’ έφτασε ο Iannone. Το πέρασμά του ήταν πολύ επιθετικό και βγήκα εκτός πίστας, χάνοντας δυο δευτερόλεπτα και μ’ έφτασε και ο Petrucci και με πέρασε στα κομμάτια της πίστας που έχανα πολύ λόγω graining. Είμαι όμως χαρούμενος διότι όλο το σ/κ χάναμε δυο δευτερόλεπτα στο γύρο, κάτι που σημαίνει 40s στον αγώνα! Ήμασταν όμως 17s και χωρίς τη φθορά θα ήταν 10-12 κι αυτό είναι θετικό. Προφανώς και η 9η θέση δεν είναι καλή, διότι είμαστε εδώ για να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα και να κερδίσουμε. Αυτό δεν είναι εφικτό, αλλά είμαστε πιο κοντά στις άλλες Ducati και πιο κοντά και στους άλλους αντιπάλους μας».

Στη συνέχεια, ο Lorenzo μίλησε για τη βελτίωση που υπάρχει από το Κατάρ.

«Προφανώς και είμαι πιο άνετα απ’ ότι στο Qatar κι αυτή η θέση είναι καλύτερη. Είναι σημαντικό να είσαι άνετα, να έχεις εμπιστοσύνη και να πιέζεις στις εισόδους. Ήμουν πίσω από τον Andrea που είναι στην ομάδα πέντε χρόνια και ξέρει τέλεια τη μοτοσυκλέτα, κάτι που δεν ισχύει για εμένα. Και ήμουν κοντά του παρά τα προβλήματα με το μπροστινό ελαστικό και παρά το ό,τι αυτή η πίστα δεν είναι στις αγαπημένες μου. Στην Jerez ελπίζω να κάνουμε άλλο ένα βήμα».

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles