spot_img

Πιθανό να μην βάλει τέταρτο κινητήρα ο Hamilton

Η Mercedes άφησε υπόνοιες πως ο Lewis Hamilton δεν θα χρησιμοποιήσει τέταρτο κινητήρα στο 2021, κάτι το οποίο θα του έφερνε ποινή σε εκκίνηση αγώνα.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, ισχυρίζεται πως δεν είναι απολύτως απαραίτητο να χρησιμοποιήσει ο Lewis Hamilton μία επιπρόσθετη μονάδα ισχύος μέχρι το τέλος της σεζόν και να πάρει ποινή θέσεων στην εκκίνηση ενός αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Formula 1 διανύει το τελευταίο τρίτο του πρωταθλήματος 2021 και οι ομάδες σκέφτονται τις ποινές που θα δεχτούν εάν χρησιμοποιήσουν 4η μονάδα ισχύος. Η Red Bull έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι ο Max Verstappen θα πρέπει να δεχτεί ποινή θέσεων στην εκκίνηση σε έναν από τους επόμενους αγώνες γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσει καινούργια κινητήρια μονάδα. Η μία από τις τρεις που έχει στη διάθεσή του καταστράφηκε στο ατύχημα, μετά την επαφή με τον Lewis Hamilton, στο GP Μεγάλης Βρετανίας. Η αυστριακή ομάδα θέλει να προχωρήσει στην αλλαγή μονάδας ισχύος σε μία πίστα που θα μπορέσει ο Verstappen να κερδίσει αρκετές θέσεις.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ιταλίας.

Από την άλλη πλευρά, η Mercedes επέλεξε να βάλει την 4η μονάδα ισχύος στον Bottas στο GP Ιταλίας. Αυτό σήμαινε πως ο Φινλανδός θα εκκινούσε από την τελευταία θέση του grid παρά το γεγονός ότι τερμάτισε πρώτος στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά και το sprint qualifying. Ο Toto Wolff εξήγησε πως δεν είναι δεδομένο πως ο Hamilton θα χρησιμοποιήσει 4η μονάδα ισχύος και θα στο υπόλοιπο του 2021, καθώς η τελευταία μονάδα ισχύος του βρετανού έχει ακόμα αρκετή “ζωή”. Σε σχετική ερώτηση, ο επικεφαλής της Mercedes απάντησε:

Όχι, δεν είναι απολύτως απαραίτητο να συμβεί αυτό γιατί η τωρινή μονάδα ισχύος είναι ακόμα πολύ αποτελεσματική. Ενδέχεται ν’ αλλάξουμε την απόφασή μας οποιαδήποτε στιγμή, όμως για την ώρα πιστεύουμε πως δεν είναι απαραίτητο. Εάν με ρωτάτε αν αυτό σημαίνει πως δεν θα χρησιμοποιήσουμε 4η μονάδα ισχύος η απάντηση είναι αρνητική. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στους επόμενους αγώνες.

Σε συνέντευξή του στο Sky Sports την Παρασκευή του GP Ιταλίας, ο Wolff έδειχνε να ανησυχεί για το ποσό μεγάλο πλήγμα θα ήταν μία εγκατάλειψη για τον Lewis Hamilton. Πιστεύει πως θα έπαιζε πολύ μεγάλο ρόλο τόσο στο πρωτάθλημα οδηγών όσο και σε αυτό των κατασκευαστών.

Πιστεύουμε πως ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη θέση, μαζί με τον ταχύτερο γύρο, αν έχουμε μία εγκατάλειψη χρειάζονται τέσσερις αγώνες για να καλυφθεί η απόσταση. Και αυτό είναι πολύ σκληρό. Γιατί τότε ο αντίπαλος έχει την πολυτέλεια να τερματίσει σε τέσσερις αγώνες στη δεύτερη θέση. Επομένως πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί αλλά ταυτόχρονα να μη φροντίσουμε να μη χάνουμε απόδοση στο μονοθέσιό μας.

Οι δηλώσεις του Lewis Hamilton κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με αυτές του Toto Wolff:

Αυτή τη στιγμή έχω διαθέσιμες άλλες δύο μονάδες ισχύος. Μέχρι τώρα ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε έξτρα κινητήρια μονάδα. Αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθεί.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μετά το GP Ιταλίας, ο Max Verstappen έμεινε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος οδηγών με τη διαφορά του από τον Hamilton να βρίσκεται πλέον στους πέντε πόντους. Η φετινή σεζόν έχει ίσως το μεγαλύτερο ανταγωνισμό στην υβριδική εποχή της Formula 1 και είναι ξεκάθαρο πώς το παραμικρό λάθος κοστίζει αρκετά. Αυτό σημαίνει πως οι ομάδες είναι πολύ προσεκτικές στις επιλογές που κάνουν.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles