spot_img

Ποιες ομάδες στο ποδόσφαιρο υποστηρίζουν οι οδηγοί της F1

Οι οδηγοί της F1 είναι γνωστοί για την αγάπη που τρέφουν για το ποδόσφαιρο. Ποιες ομάδες ωστόσο υποστηρίζουν στο κορυφαίο σπορ του πλανήτη;

Δίχως αμφιβολία το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον πλανήτη. Δισεκατομμύρια φίλαθλοι σε κάθε «γωνιά» της γης καθηλώνονται στις οθόνες τους κάθε εβδομάδα για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα. Για πολλούς πρόκειται για γιορτή και όχι απλά για ένα άθλημα.

Ποδοσφαιρικές ομάδες στηρίζουν και ορισμένοι αθλητές άλλων σπορ. Το ίδιο ισχύει και στη Formula 1, καθώς αρκετοί οδηγοί έχουν στηρίξει ανοικτά στο παρελθόν συλλόγους, είτε της πατρίδας τους, είτε όχι. Σε πολλές περιπτώσεις τους έχουμε δει επίσης να παίρνουν μέρος σε διάφορους αγώνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ας δούμε λοιπόν ποια στηρίζει ο καθένας.

Το «σπίτι» του ποδοσφαίρου είναι η Αγγλία. Εκεί ξεκίνησε να διαδίδεται και σήμερα έχει γίνει ο «γίγαντας» του αθλητισμού. Στη Formula 1 έχουμε ορισμένους οδηγούς από το μεγάλο Νησί της Ευρώπης.

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton, είναι γνωστός για τη λατρεία του προς την Άρσεναλ. Αρκετές φορές τον έχει πιάσει ο φακός στις κερκίδες των «κανονιέρηδων» και έχει δηλώσει στο παρελθόν πως αν δεν είχε γίνει οδηγός, θα επέλεγε να γίνει ποδοσφαιριστής. Επιπλέον έχει εκφράσει και την αδυναμία του στη Μπαρσελόνα. Ο teammate του στη Mercedes-AMG, George Russell, στηρίζει όπως και ο πατέρας του τη Γουλβς. Ο Lando Norris μπορεί να μην παρακολουθεί συστηματικά ποδόσφαιρο, ωστόσο είναι γνωστό πως υποστηρίζει την Μπρίστολ Σίτι.

Η Ισπανία είναι μια χώρα που έχει βγάλει τεράστιους ποδοσφαιριστές κι έχει επίσης κορυφαία κλαμπ. Έχει επίσης και τρομερούς οδηγούς, με τους Carlos Sainz και Fernando Alonso να στηρίζουν φανατικά τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, έχουν δει μαζί και τελικό Champions League στον οποίο συμμετείχαν οι «ροχιμπλάνκος».

@sainzsf when he is madridista > #foryou #fyp #realmadrid #formula1 #carlossainz #f1 ♬ som original – s2

Ο Pierre Gasly της Alpine πριν ξεκινήσει να κάνει αγώνες kart ήταν σε ακαδημία ποδοσφαίρου. Ο Γάλλος όταν δεν βρίσκεται εντός πίστας πάντοτε παρακολουθεί την αγαπημένη του Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς το ποδόσφαιρο είναι το δεύτερο πάθος του μετά την F1.

Ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari στηρίζει την τοπική Μονακό και αρκετές φορές πηγαίνει στο γήπεδο για να δει την ομάδα της League 1. Ωστόσο δεν είναι όσο τυχερός είναι ο Γάλλος της Alpine, μιας και η ομάδα του έχει να πάρει τίτλο από τη σεζόν 2017-2018. Μαζί με άλλους οδηγούς, έχει συμμετάσχει σε αρκετούς φιλανθρωπικούς αγώνες τα τελευταία χρόνια.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με προβλέψεις για τη σεζόν του 2024 και συζήτηση των “hot topics” της F1.


Ο Max Verstappen στον ελεύθερο χρόνο του πέρα από simracing του αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο στο Playstation. Είναι μάλιστα ευρέως γνωστό στο paddock της Formula 1 πως είναι υποστηρικτής της Αϊντχόφεν.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχει αδυναμία σε μία μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα η οποία δεν είναι ολλανδική. Ο Ολλανδός φαίνεται πως ήθελε να βρει ένα σύλλογο που να ταιριάζει στο προφίλ του κι έτσι επέλεξε να στηρίξει τη Μπαρσελόνα.

Υπάρχουν κι άλλοι οδηγοί που έχουν αγαπημένες ποδοσφαιρικές ομάδες. Ο Sergio Perez είναι μεγάλος θαυμαστής του Χιλιανού, Ivan Zamorano, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Ίντερ Μιλάνου και Ρεάλ Μαδρίτης. Ο αριθμός 11 που έχει επιλέξει, είναι εμπνευσμένος από τον Χιλιανό. Στην πατρίδα του, υποστηρίζει την Κλαμπ Αμέρικα.

Ο Ντάνιελ Ρικάρντο είναι ένθερμος υποστηρικτής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στην Αυστραλία στηρίζει την Ουέστ Κόαστ Ίγκλς. Ο Nico Hulkenberg δεν χάνει αγώνα της Μπάγερν Μονάχου όποτε έχει… κενό, ενώ ο Βάλτερι Μπότας είναι φίλος με τον τερματοφύλακα της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles