spot_img

Ποινή στον Hamilton για αλλαγή σε τέταρτο κινητήρα

Ο Lewis Hamilton θα εκκινήσει με ποινή 10 θέσεων στο GP Τουρκίας, μετά το νέο κινητήρα που τοποθέτησε η Mercedes στο μονοθέσιό του.

Τις τελευταίες ημέρες υπήρχε έντονη ανησυχία στη Mercedes για την κατάσταση των κινητήριων μονάδων τους. Εκτός από τα διάφορα προβλήματα που εμφανίστηκαν στον Valtteri Bottas, είδαν και τον κινητήρα του Nicholas Latifi με Williams να παρουσιάζει πρόβλημα στο GP Ρωσίας. Υπήρχε φόβος, λοιπόν, πως μπορεί να προκύψει κάποιο ζήτημα και με τον κινητήρα του Lewis Hamilton.

Διαβάστε επίσης: GP Τουρκίας FP1 – Ταχύτερος με διαφορά ο Hamilton

Θέλοντας να αποφύγουν το χειρότερο, για τους ίδιους, σενάριο μιας εγκατάλειψης του Βρετανού σε κάποιον αγώνα, οι άνθρωποι της Mercedes αποφάσισαν να βάλουν καινούρια μηχανή εσωτερικής καύσης στο μονοθέσιο του Hamilton. Η προβλεπόμενη ποινή θέσεων γι’ αυτή τη μοναδική αλλαγή είναι 10 θέσεις, σε αντίθεση με τις επιλογές των άλλων οδηγών που άλλαζαν ολόκληρη τη μονάδα ισχύος και έπεφταν στο τέλος της σειράς εκκίνησης. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Μετά και το GP Ολλανδίας, ο Lewis Hamilton έμεινε με 2 διαθέσιμες μονάδες ισχύος καθώς η 3η έφτασε στο τέλος της “ζωής” της στο FP1 εκείνου του τριημέρου. Σε ανάλογη κατάσταση βρισκόταν, μέχρι πρότινος, και ο αντίπαλός του στο πρωτάθλημα, Max Verstappen. Ο οδηγός της Red Bull έβαλε νέα μονάδα ισχύος στο GP Ρωσίας, είχε ποινή θέσεων, όμως πέτυχε τις μικρότερες δυνατές απώλειες καταλήγοντας στη 2η θέση.

Τόσο ο Lewis Hamilton, όσο και ο Toto Wolff εξέφραζαν τη σημασία του να είναι προσεκτικοί από εδώ και πέρα με τις μονάδες ισχύος του Βρετανού. Ο επικεφαλής της Mercedes, μάλιστα, είχε δηλώσει πως «μία εγκατάλειψη δίνει στον αντίπαλο την ευκαιρία να τερματίσει 4 φορές στη δεύτερη θέση. Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε προσεκτικοί».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Lewis Hamilton άλλαξε και εξάτμιση για το GP Τουρκίας, χωρίς όμως να ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο στη χρήση αυτού του εξαρτήματος. Είναι η τρίτη που χρησιμοποιεί, ενώ έχει 8 διαθέσιμες συνολικά. Μετά τον Carlos Sainz, ο Hamilton είναι ο δεύτερος οδηγός με αλλαγές στον κινητήρα του αυτό το τριήμερο.

Δείτε τον αγώνα του Silverstone για το πρωτάθλημα αντοχής της Asxeto Corsa.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles