spot_img

GP Τουρκίας FP1: Προβάδισμα Hamilton, ακολουθούν Red Bull και Ferrari

Ο Lewis Hamilton ήταν στην κορυφή στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Τουρκίας, με τους Max Verstappen και Charles Leclerc να βρίσκονται πίσω του με διαφορά λίγο πάνω από τα 0,4s.

Ο καιρός ήταν αίθριος, η θερμοκρασία αέρα ήταν αρχικά στους 19 βαθμούς, ενώ η θερμοκρασία οδοστρώματος στους 28 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Τα πρώτα 10 λεπτά είχαν μπόλικη δράση. Σχεδόν όλοι οι οδηγοί είχαν βγει στην πίστα, εκτός από τους Alonso, Ricciardo και Russell. Οι επιλογές ελαστικών ήταν διαφορετικές, υπήρχε αρκετά μεγάλη ποικιλία. Με 50 λεπτά να απομένουν, στις 3 πρώτες θέσεις ήταν οι Hamilton, Norris και Verstappen. Ο Norris ήταν με τα medium ελαστικά, οι Hamilton και Verstappen ήταν με soft ελαστικά.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ρωσίας.

Ο Esteban Ocon, παρότι έβαλε αρχικά τη hard γόμα, εντυπωσίαζε και λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκε στην κορυφή με χρόνο 1:25.968, ο πρώτος που κατεβαίνει κάτω από το 1:26 σε αυτό το τριήμερο. Τον ακολούθησε ο Norris μόλις στα 0,058s πίσω του. Ακριβώς με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, ο Hamilton έκανε τον ταχύτερο χρόνο, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:24.511, με διαφορά περίπου 1,5s από τον δεύτερο, πλέον, Ocon. Όπως ήταν φυσιολογικό, η πίστα άρχισε να αποκτά πρόσφυση και οι χρόνοι κατέβαιναν.

Ο Ocon συνέχιζε να καταγράφει γρήγορους γύρους με τα hard ελαστικά. Λίγο μετά τη συμπλήρωση 18 λεπτών, βελτίωσε το χρόνο του στο 1:25.401, ήρθε όμως ο Bottas, με soft γόμα, να κάνει ταχύτερο χρόνο κατά 0,034s και να βρεθεί στη δεύτερη θέση, πίσω από τον team-mate του, Lewis Hamilton. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά, η πλειοψηφία των οδηγών ήταν στα pits, από τους λίγους οδηγούς που βρίσκονταν μέσα στην πίστα ήταν ο Fernando Alonso. Ο Ισπανός οδηγός χρησιμοποιούσε τη medium γόμα και ανέβηκε στην 4η θέση, λίγο πίσω από τον Ocon, με χρόνο 1:25.383. Ταυτόχρονα, ο Γάλλος οδηγός της Alpine έπεσε στο 1:24.909, χρησιμοποιώντας ακόμα τη hard γόμα.

Λίγο πριν το μέσο της διαδικασίας, ο Hamilton κατέβασε κι άλλο το χρόνο του, πέφτοντας στο 1:24.250. Ταυτόχρονα, ο Verstappen φαινόταν να μην μπορεί ν’ ακολουθήσει το ρυθμό του Βρετανού, καθώς σημείωσε τον 3ο ταχύτερο χρόνο, στα 0,805s μακριά του. Ο Bottas βελτίωσε και αυτός εκ νέου την προσπάθειά του, βρέθηκε ξανά στη 2η θέση, στα 0,592s πίσω από τον team-mate του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μετά τη συμπλήρωση 35 λεπτών, οι δύο Ferrari έκαναν βελτιωμένη προσπάθεια, με soft ελαστικά, ανεβαίνοντας προσωρινά στις θέσεις 4 και 5. Σχεδόν άμεση ήταν η “απάντηση” του Verstappen, με χρόνο 1:24.603 ανέβηκε στη 2η θέση, ανάμεσα στις δύο Mercedes. Ο Lando Norris βελτίωσε και αυτός, περιορίστηκε όμως στην 6η θέση, πίσω από τον Esteban Ocon. Ο Pierre Gasly, ταυτόχρονα, ήταν πίσω τους στην 7η θέση. Με 18,5 λεπτά να απομένουν για τη λήξη της διαδικασίας, βελτίωσε εκ νέου το χρόνο του ο Leclerc και βρέθηκε στην 3η θέση με χρόνο 1:24.654, στα 0,476s από την κορυφή.

Στα τελευταία λεπτά, οι πλειοψηφία των οδηγών έκαναν προσομοιώσεις αγώνα, επομένως οι γρήγοροι χρόνοι δε βελτιώθηκαν ιδιαίτερα. Ο Lewis Hamilton έμεινε στην κορυφή με 1:24.178, με τον Max Verstappen να τον ακολουθεί στα 0,425s και τον Leclerc να κλείνει την πρώτη 3αδα στα 0,476s από τον Βρετανό. Στην 4η θέση ήταν ο Bottas και στην 5η ο Sainz, ενώ στην 6η θέση διατηρήθηκε ο Ocon, που σημείωσε τον γρήγορο γύρο του με τα hard ελαστικά. Στην 7η θέση βρέθηκε ο Lando Norris και στην 8η ο Pierre Gasly, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Alonso και Perez. 

Στην 11η θέση βρέθηκε ο George Russell και στη 12η ο Daniel Ricciardo. Ακολούθησαν οι Vettel, Giovinazzi και Latifi. Την κατάταξη ολοκλήρωσαν οι Raikkonen, Stroll, Tsunoda, Schumacher και Mazepin. 

Αποτελέσματα FP1 – GP Τουρκίας Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles