spot_img

Ποινή στον Verstappen για την επαφή με τον Hamilton

Ο Max Verstappen δέχθηκε ποινή χρόνου για την επαφή του με τον Lewis Hamilton στον 37ο γύρο του GP Σαουδικής Αραβίας.

Οι αγωνοδίκες του GP Σαουδικής Αραβίας εξέτασαν το συμβάν του 37ου γύρου, όταν ο Max Verstappen φρέναρε στην προσπάθειά του να δώσει τη θέση στον Lewis Hamilton, όπως του είχαν υποδείξει. Μετά το τέλος του αγώνα, έλαβαν την απόφαση να δώσουν ποινή 10 δευτερολέπτων στον Max Verstappen, θεωρώντας τον υπαίτιο, με τον οδηγό της Red Bull να διατηρεί, παρ’ όλα αυτά, τη 2η θέση στον αγώνα.

Διαβάστε επίσης: GP Σαουδικής Αραβίας – Νίκη Hamilton στο χάος

Στο σκεπτικό τους, οι αγωνοδίκες αναφέρουν πως στη στροφή 21 ο Verstappen έλαβε εντολή να δώσει τη θέση του στον Lewis Hamilton, με τη Red Bull να του τονίζει πως πρέπει να το πράξει με “στρατηγικό τρόπο”. Ο Ολλανδός φρέναρε στη στροφή 26, ενώ ήταν προφανές πως κανένας εκ των δύο οδηγών δεν σκόπευε να είναι μπροστά στο σημείο εντοπισμού για τη ζώνη DRS της ευθείας εκκίνησης-τερματισμού.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Κατάρ.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν βίντεο και δεδομένα τηλεμετρίας, ενώ άκουσαν την άποψη και των δύο οδηγών. Μέσω των παραπάνω, αποφάνθηκαν πως το φρενάρισμα του Verstappen ήταν απρόβλεπτο, γι’ αυτό του έδωσαν ποινή 10 δευτερολέπτων, καθώς θεώρησαν πως αυτό προκάλεσε τη σύγκρουση. 

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι οδηγοί έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση στη FIA, εάν πιστεύουν πως πρέπει να επανεξεταστεί το συμβάν. Ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται πως θα συμβεί κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής από καμία εκ των δύο πλευρών. Φαίνεται, πάντως, πως το “σίριαλ” ανάμεσα σε Mercedes και Red Bull δεν έχει ακόμη λάβει τέλος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η απόφαση των αγωνοδικών

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles