spot_img

Ποινή στον Vettel για αλλαγή κινητήρα

Ο Sebastian Vettel θα δεχθεί ποινή θέσεων στο GP Η.Π.Α., μετά την αλλαγή κινητήρα στο μονοθέσιο της Aston Martin. 

Το έργο του 4-φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Sebastian Vettel, αυτό το αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα Aramco (Circuit of the Americas) έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Σύμφωνα με την Mercedes, η οποία παρέχει κινητήρες στην Aston Martin, η μονάδα ισχύος στο μονοθέσιο του Γερμανού παρουσίαζε αρκετές αδυναμίες σε απόδοση στους τελευταίους αγώνες. Συγκεκριμένα, με βάση τα δεδομένα που συγκέντρωσαν από την AMR21 εμφανίζονται σημαντικά προβλήματα στο κινητήρα σύστημα εσωτερικής καύσης ελαττώνοντας την αξιοπιστία του. 

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Με στόχο να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές κατά την διάρκεια του τριημέρου, η ομάδα πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην τέταρτη αλλαγή κινητήρα. Ως αποτέλεσμα, και σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της FIA, ο Vettel θα δεχθεί ποινή θέσεων στον αγώνα της Κυριακής. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πόσες θέσεις πίσω θα βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης. Το μόνο σίγουρο είναι πως εάν ολοκληρώσει τις κατατακτήριες δοκιμές χωρίς να περάσει στο Q2, θα εκκινήσει από το τέλος του grid.    

Ο team-mate του, Lance Stroll, έχει και αυτός χρησιμοποιήσει το επιτρεπόμενο όριο αλλαγών σε μονάδες ισχύος για την σεζόν. Με έξι αγώνες να απομένουν, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Κυριακής, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αλλάξει και αυτός κινητήρα.   

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Εν μέρει δυσοίωνο και απογοητευτικό προβλέπεται το κλείσιμο της Aston Martin για την σεζόν του 2021. Στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών βρίσκεται στην 7η θέση με διαφορά 31 βαθμών από την προπορευόμενη AlphaTauri, ενώ Vettel και Stroll στην κατάταξη οδηγών βρίσκονται στη 12η και 13η θέση αντίστοιχα.     

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles