spot_img

Ποιοι οδηγοί μένουν χωρίς συμβόλαιο το 2023

Συνολικά επτά οδηγοί της Formula 1 μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου τους το 2023, κάτι που μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα στο μετεγγραφικό παζάρι.

Το 2023 μπορεί να μην έχει ξεκινήσει ακόμη, όμως ορισμένες ομάδες ενδέχεται να εξετάζουν ήδη τις δυνατότητές τους να κινηθούν στην αγορά για να ανανεώσουν το οδηγικό τους lineup. Η Formula 1 δεν ακολουθεί το παράδειγμα του ποδοσφαίρου και αυτό σημαίνει πως μετεγγραφές συμβαίνουν όταν ένας οδηγός ολοκληρώνει το συμβόλαιό του με μία ομάδα.

Αν στο 2022, η «Silly Season» αποδείχθηκε ανατρεπτική, τότε πρέπει να προετοιμαστούμε για κάτι ανάλογο το 2023. Αυτό θα συμβεί διότι συνολικά επτά οδηγοί μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου τους. Κάποιοι κοιτούν ήδη να ανανεώσουν τη συνεργασία τους, ενώ άλλοι θα παλέψουν με όλα τους τα «όπλα» για να παραμείνουν στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Πριν δεις τους οδηγούς που μένουν δίχως συμβόλαιο, άκου τη χριστουγεννιάτικη εκπομπή Slipstream #104 για τη Formula 1. 

Οι σίγουροι προς ανανέωση

Lewis Hamilton: Ο 7-φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αν και έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την Formula 1 δεν έχει υπογράψει επίσημα συμβόλαιο με την Mercedes-AMG. Όπως όμως όλα δείχνουν και όπως έχει τονίσει και ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, οι δυο άκρες αναμένεται να έρθουν σε συμφωνία μέσα στο χειμώνα.

Kevin Magnussen: Ο 30χρονος έκανε μια άκρως ικανοποιητική επιστροφή φέτος στην Formula 1 με την Haas. Το καλύτερο αποτέλεσμα που έφερε στην σεζόν ήταν η 5η θέση στο Grand Prix Μπαχρέιν και κανείς δεν θα ξεχάσει την απρόσμενη και παρθενική pole position τόσο για τον ίδιο όσο και για την αμερικανική ομάδα στο Grand Prix Βραζιλίας. Εάν συνεχίσει την ανοδική αυτή πορεία είναι πολύ πιθανό να ανανεώσει με την ομάδα και το 2024.

Photo: Haas

Nyck de Vries: Ένας ακόμα rookie στην σεζόν του 2023 θα είναι ο de Vries, ο οποίος δικαιωματικά πήρε την θέση του δεύτερου οδηγού στην AlphaTauri. Ο νεαρός Ολλανδός έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο Grand Prix Ιταλίας αντικαθιστώντας τον Alexander Albon, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο εκτάκτως με οξεία σκωληκοειδίτιδα, και τερμάτισε στην 9η θέση σημειώνοντας βαθμούς στο παρθενικό του αγώνα στην Formula 1.

Ποιοι θα παλέψουν για ανανέωση

Yuki Tsunoda: Ο Ιάπωνας παρουσίασε σημαντική βελτίωση στην φετινή σεζόν και κλείδωσε τον τρίτο χρόνο παραμονής του στην Formula 1 με την AlphaTauri το 2023. Ο επικεφαλής της ομάδας, Franz Tost, υπογράμμισε πως το μέλλον του στην Formula 1 είναι αποκλειστικά στα χέρια του για να αποδείξει αξία του την ερχόμενη χρονιά. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες απέναντι και στον rookie teammate του de Vries.

Logan Sargeant: Ο Αμερικανός θα πραγματοποιήσει το 2023 το ντεμπούτο στην Formula 1 με την ομάδα της Williams δίπλα στον Alexander Albon. Αν και rookie θα πρέπει να εντυπωσιάσει την ομάδα και να προσφέρει συστηματικά σε όλη την διάρκεια της σεζόν σε αντίθεση με τον Nicholas Latifi, τον οποίο αντικατέστησε.

Photo: Williams

Nico Hulkenberg: Ο Hulkenberg επιστρέφει στην Formula 1 μετά από τρεις σεζόν ως τρίτος οδηγός στην Aston Martin, τέως Racing Point το 2020. Ο 35χρονος θα αντικαταστήσει τον νεαρό Mick Schumacher στην Haas to 2023 και δίπλα στον Magnussen θα είναι ένα από τα πιο έμπειρα οδηγικά δίδυμα του grid. Μόνο ο χρόνος όμως θα αποδείξει πόσο θα πετύχει η συνεργασία αυτή.

Zhou Guanyu: Ο Κινέζος οδηγός της Alfa Romeo εντυπωσίασε στην παρθενική του σεζόν στο Πρωτάθλημα της Formula 1 δίπλα στο πολύπειρο teammate του Valtteri Bottas. Ήταν αρκετά συστηματικός στην διάρκεια της χρονιάς, παρά τα προβλήματα αξιοπιστίας στο μονοθέσιο, και η παραμονή του στην ομάδα για μια ακόμα χρονιά ήταν ξεκάθαρη.

Photo: Sauber media

Λίστα οδηγών με συμβόλαιο

Red Bull
Max Verstappen: 2028
Sergio Perez: 2024

Ferrari
Charles Leclerc: 2024
Carlos Sainz: 2024

Mercedes
George Russell: Πολυετές συμβόλαιο απροσδιορίστου χρόνου το οποίο επεγράφη το 2022

Alpine
Pierre Gasly: 2024 με πιθανότητες ανανέωσης και το 2025
Esteban Ocon: 2024

McLaren
Lando Norris: 2025
Oscar Piastri: 2024

Aston Martin
Fernando Alonso: 2024
Lance Stroll: Σε εξέλιξη

Alfa Romeo
Valtteri Bottas: 2024

Williams
Alex Albon: πολυετές συμβόλαιο

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles