spot_img

Πολλά υποσχόμενο το ξεκίνημα της Ferrari στο 2021

Το οδηγικό δίδυμο της Ferrari, Charles Leclerc και Carlos Sainz, μιλάει για τις θετικές εντυπώσεις που άφησε το GP Μπαχρέιν του 2021.

Ο πρώτος αγώνας για την σεζόν του 2021 ήταν ένα ιδανικό ξεκίνημα για το ιταλικό εργοστάσιο. Με τους δυο οδηγούς να τερματίζουν εντός δεκάδας, το μονοθέσιο να έχει σταθερή απόδοση και την ομάδα να λειτουργεί ομαλά, αποδεικνύεται την σημαντική βελτίωση της Ferrari.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 29 Μαρτίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Μονεγάσκος οδηγός είχε μια πολύ συστηματική απόδοση εντός πίστας και η στρατηγική που διάλεξε η ομάδα διασφάλισε την 6η θέση τερματισμού του.

Ήταν ένα πολύ θετικό ξεκίνημα και δικαιολογημένα είμαι χαρούμενος για τον σημερινό αγώνα. Δεν μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος με την 6η θέση, αλλά στην τελική πρέπει να βλέπουμε πόσο έχουμε βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι. Έκανα μια δυνατή εκκίνηση, βρέθηκα στην 3η θέση και έκανα καλή διαχείριση των ελαστικών μου. Αν και η μαλακή γόμα είχε διάρκεια ζωής για μερικούς γύρους ακόμα, έπρεπε να αναγκάσουμε τις άλλες ομάδες να ακολουθήσουν διαφορετική στρατηγική. Μπήκαμε λοιπόν στα pits, αν και μας κόστισε λίγο αναφορικά με τον ρυθμό μας προς το τέλος του αγώνα, ήταν το σωστό πλάνο για εμάς

Δείτε το GP ΗΠΑ της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Εξίσου ικανοποιημένος από τον αγώνα ήταν και ο Carlos Sainz, ο οποίος τερμάτισε στην 8η θέση. Ο Ισπανός οδηγός αν και δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως στην SF21 έκανε ένα πολύ δυνατό ντεμπούτο με την Ferrari.

Μόλις ο αγώνας καταλάγιασε, άρχισα να πιέζω σε κάθε γύρο όλο και περισσότερο. Με την μεσαία γόμα είχα πολύ καλό ρυθμό και εδικά με την σκληρή στο τελευταίο stint μπόρεσα να πετύχω μερικά overtakes. Είμαι πολύ χαρούμενος με το πως εξελίχθηκε το τριήμερο. Η Ferrari όμως θέλει να πετύχει περισσότερα, το ίδιο και εγώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τα επόμενα δυο GP, επί ιταλικού εδάφους στις πίστες Imola και Monza, θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ferrari στο πρωτάθλημα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και το Season Preview 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles