spot_img

«Πόνεσε» ο Rosberg που ο Hamilton έχασε το Πρωτάθλημα

Ο Nico Rosberg λυπήθηκε πολύ που ο Lewis Hamilton δεν κατάφερε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα της Formula 1 στο GP Άμπου Ντάμπι. 

Ο Πρωταθλητής του 2016, Nico Rosberg, αναφέρθηκε στα συναισθήματα που είχε βλέποντας τον πρώην team-mate του, Lewis Hamilton, να χάνει τον Τίτλο του 2021 μετά την περίεργη απόφαση στο φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι.

Ο Nico Rosberg ήταν από τα πρώτα άτομα που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αποφάσεις του Michael Masi στους τελευταίους γύρους του GP Άμπου Ντάμπι. Ο Διευθυντής Αγώνων αποφάσισε να παραβιάσει τους κανονισμούς που αφορούν το καθεστώς του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, ώστε να υπάρξει ένας τελευταίος γύρος με κανονική ροή στο φινάλε της χρονιάς του 2021. Αυτό οδήγησε στην αλλαγή της πρωτοπορίας, με τον Max Verstappen να προσπερνά τον Lewis Hamilton και να κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οδηγών.

Διαβάστε επίσης: F1 – Η ανασκόπηση του Automotonews για το 2021

Ο Nico Rosberg μίλησε στο κανάλι του Cross Country Rally στο YouTube, με την ιστοσελίδα Soymotor.com να μεταφέρει τις δηλώσεις του. Ο πρώην teammate (και αντίπαλος στην πίστα) του Lewis Hamilton κατανοεί τον «πόνο» που έχει ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τον τρόπο που διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.

Ένιωσα πόνο, απίστευτο πόνο. Δεν εμπλέκομαι με τη Mercedes τώρα, όμως φυσικά είναι η προηγούμενη «οικογένειά» μου και νοιώθω απίστευτο πόνο. Ήταν 99% σίγουροι πως θα κέρδιζαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (οδηγών) μέχρι τη στιγμή που απέμεναν τρεις γύροι για το τέλος. Μετά την απώλεια (του Πρωταθλήματος), και το να χαθεί με τέτοιο τρόπο, καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα επειδή τα ελαστικά είχαν χρησιμοποιηθεί για 50 γύρους… απίστευτος πόνος. Είναι κρίμα που ολοκληρώθηκε με αυτόν τον τρόπο, με μία κάπως παράξενη απόφαση από τη FIA.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Ο Rosberg συνέχισε τις δηλώσεις του, τονίζοντας πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στους κανονισμούς για παρόμοια περιστατικά που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον:

Από την πρώτη στιγμή είχαμε μία εκπληκτική χρονιά στη Formula 1. Ήταν πολύ ωραίο να το βλέπεις από την τηλεόραση, η μάχη ανάμεσα στον Verstappen και τον Hamilton ήταν εξαιρετική. Είναι οι δύο καλύτεροι οδηγοί τα τελευταία χρόνια. Ο Verstappen θα γίνει πολλές φορές Πρωταθλητής, όσες φορές ήταν αντιμέτωποι στην πίστα σε κάθε αγώνα ήταν εκπληκτικό. Φυσικά, η Formula 1 βρέθηκε σε μία δύσκολη κατάσταση, καθώς μάχονται και κάνουν τα πάντα στο όριο και η FIA, επίσης, πρέπει πλέον να κάνει κάποιες προσαρμογές και ρυθμίσεις (στους κανονισμούς). Πρέπει να κάνουν καλή δουλειά το χειμώνα για να βελτιωθούν και να κάνουν τα πάντα πιο ξεκάθαρα, διότι πρέπει ν’ αποφεύγουμε καταστάσεις με αμφιβολίες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το σημαντικότερο που πρέπει ν’ αντιμετωπίσει η FIA είναι τα λάθη στην εφαρμογή των κανονισμών. Η μη τήρησή τους από τους αγωνοδίκες είναι ένα σοβαρό ζήτημα και δεν αφορά απλά τη μάχη δύο οδηγών ή ομάδων. Ο κόσμος της Formula 1 ελπίζει πως θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες και δε θα υπάρξουν αποφάσεις σαν τις φετινές.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles