spot_img

Πώς η Mercedes θα λύσει τα προβλήματά της;

Ο George Russell δηλώνει πως η Mercedes δοκιμάζει πάρα πολλά πράγματα για να επιλύσει τα προβλήματα αναπηδήσεων που ταλαιπωρούν τη W13. Ο λόγος είναι πως οι άνθρωποι της ομάδας είναι πεπεισμένοι ότι αυτό θα επιλύσει τις περισσότερες αδυναμίες που εμφανίζονται στο μονοθέσιο.

Το 2022 τα μονοθέσια σχεδιάστηκαν με πολύ διαφορετικούς τεχνικούς κανονισμούς, καθώς η παραγωγή κάθετης δύναμης προέρχεται σε πολύ μεγάλο βαθμό, πλέον, από το πάτωμα. Η νέα φιλοσοφία των μονοθεσίων, ωστόσο, εμφάνισε ένα μεγάλο «πονοκέφαλο» για τις ομάδες, το οποίο είναι οι αναπηδήσεις (φαινόμενο porpoising). Η Mercedes αποτελεί μία από τις ομάδες που το porpoising «βασανίζει» λίγο περισσότερο το μονοθέσιό της.

Διαβάστε επίσης: GP Μπαχρέιν – Ποιοι μας εντυπωσίασαν και ποιοι όχι;

Η γερμανική ομάδα ήταν η 3η ταχύτερη στο GP Μπαχρέιν, με τον Lewis Hamilton να βρίσκεται στην 5η και τον George Russell στην 6η θέση, πριν προκύψει η διπλή εγκατάλειψη για τη Red Bull Racing. Ο George Russell περιέγραψε το τι συμβαίνει με το μονοθέσιο της Mercedes αυτή τη στιγμή:

Έχουμε μεγάλη αντίσταση του αέρα (drag), όμως βιώνουμε το φαινόμενο porpoising στις ευθείες το οποίο μας καθυστερεί. Ο λόγος είναι πως «χτυπάμε» στο έδαφος περισσότερο από το να πηγαίνουμε ταχύτερα. Η απώλεια χρόνου που έχουμε στον ένα γύρο οφείλεται πιθανότατα κατά 50% στις ευθείες και 50% στις στροφές. Μας προσφέρει ένα ίχνος ελπίδας, όλοι μας πιστεύουμε πως μπορούμε να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα, όμως δε γνωρίζουμε στην πραγματικότητα πόση χρονική διάρκεια θα μας πάρει. Μπορεί να λυθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο ή μπορεί να μη γίνει μέχρι την καλοκαιρινή διακοπή.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Ο George Russell εξήγησε περαιτέρω το πρόβλημα των αναπηδήσεων και πώς επηρεάζει την απόδοση της W13:

Οι αναπηδήσεις επηρέασαν τα ελαστικά, καθώς σε κάθε ζώνη φρεναρίσματος πηγαίνεις με αναπηδήσεις στη στροφή και τα πίσω ελαστικά απλά «χοροπηδούν» στη διάρκεια του φρεναρίσματος, καθώς το μονοθέσιο είναι τόσο νευρικό. Γνωρίζουμε πως εάν «ξεκλειδώσουμε» την απόδοση του μονοθεσίου θα επωφεληθούμε σε όλους τους τομείς, θα βοηθήσει τα ελαστικά, θα βοηθήσει το φρενάρισμα, θα μας δώσει περισσότερη πρόσφυση. Πραγματικά ελπίζουμε πως μπορούμε να βρούμε μία λύση όσο γίνεται νωρίτερα, καθώς απλά γνωρίζουμε πως αυτό αποτελεί την απάντηση σε πάρα πολλά από τα ζητήματα που έχουμε, όμως είναι ευκολότερο να το λες από το να το κάνεις.

Τέλος, ο George Russell εκτιμά πως οι προσπάθειες της Mercedes να επιλύσει τα προβλήματα με το porpoising της αποσπά την προσοχή από το να δουλέψει σε άλλους τομείς της W13:

Δοκιμάζουμε τόσα πολλά πράγματα, κάτι που επίσης περιορίζει το τριήμερό μας, καθώς δίνουμε τόσο μεγάλη προσοχή σε αυτό, είμαστε τόσο «κολλημένοι» σε αυτό που δεν κοιτάμε όσο χρειάζεται άλλα μέρη του μονοθεσίου. Νομίζω πως παρασκηνιακά το κατανοούμε λίγο περισσότερο, όμως αλήθεια δεν είμαστε εκεί που θα θέλαμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Mercedes ξεκινά το Πρωτάθλημα του 2022 από μειονεκτική θέση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την απόστασή της από την κορυφή. Ο χρόνος θα δείξει αν μπορέσει να διεκδικήσει τον 9ο συνεχόμενο Τίτλο στους κατασκευαστές ή αν θα «σπάσει» φέτος η κυριαρχία της στην υβριδική εποχή.

Δείτε το GP Ίμολα για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles