spot_img

Πως η Red Bull κέρδισε τη Ferrari στην Ίμολα

Η Red Bull Racing «ρίχνει φως» για το πως κατάφερε να επικρατήσει έναντι της Scuderia Ferrari μέσα στο σπίτι της στην Ίμολα, τόσο στον Αγώνα Sprint, όσο και στο Grand Prix της Κυριακής

Η Red Bull Racing πανηγύρισε στην έδρα της Ferrari, την πίστα της Imola, το πρώτο της 1-2 μετά το GP Μαλαισίας το 2016. Ο Max Verstappen πήρε μία εύκολη νίκη, με τον teammate του, Sergio Perez, να αντέχει στην πίεση του Charles Leclerc και να τερματίζει στη 2η θέση. Η αυστριακή ομάδα πήρε 58 από το μέγιστο των 59 πόντων που μπορούσε να αντλήσει από το GP Εμίλια-Ρομάνια και πλησίασε τη Ferrari στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, απέδωσε την κυριαρχία της ομάδας του στο Autodromo Enzo e Dino Ferrari στον τρόπο με τον οποίο δούλεψε η RB18 με τα ελαστικά:

«Όπως είδαμε και στη Μελβούρνη (GP Αυστραλίας), υπάρχει ένα περιθώριο λειτουργίας με τα ελαστικά. Με το setup που είχαμε αυτό το τριήμερο, καταφέραμε να το βρούμε. Μπορούσαμε να διαπιστώσουμε πως ο Charles δυσκολευόταν λίγο περισσότερο με τα εμπρός ελαστικά σε αυτή την πίστα, συγκριτικά με εμάς. Αυτό συνέβη τόσο στον αγώνα Sprint, όσο και στο τελευταίο μέρος του κυριακάτικου αγώνα. Συνεπώς, αυτό μας έδωσε το πάνω χέρι και νομίζω πως ο Max (Verstappen) είχε τη δυνατότητα να διαχειριστεί άψογα τον αγώνα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola.

Ο Christian Horner πιστεύει πως η μάχη του Πρωταθλήματος το 2022 θα έχει συνεχώς εναλλαγές στο προβάδισμα μεταξύ της Red Bull Racing και της Ferrari.

«Η Ferrari έχει ένα πολύ καλό μονοθέσιο και εξίσου καλό δίδυμο οδηγών. Ήταν άτυχοι σε αυτόν τον αγώνα (GP Εμίλια-Ρομάνια). Σίγουρα, όμως, θα είναι τρομερά ανταγωνιστικοί σε δύο εβδομάδες (GP Μαϊάμι). Νομίζω πως αυτό θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο για ολόκληρη τη χρονιά».

Η Red Bull Racing, εκτός από το δικό της πολύ καλό αγώνα, εκμεταλλεύτηκε και τις αρνητικές στιγμές των οδηγών της Ferrari και πλησίασε στους 11 πόντους στο Πρωταθλήματος κατασκευαστών.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles