spot_img

Πώς Mercedes και Aston Martin μοιράζονται το ίδιο εργοστάσιο

Η Mercedes-AMG εδώ και χρόνια μοιράζεται την αεροσήραγγά της με την Aston Martin και τώρα μαθαίνουμε πώς η συνεργασία αυτή πραγματοποιείται.

Οι συνεργασίες μεταξύ ομάδων της Formula 1 βρίσκονται στο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες. Αφορμή είναι η πλέον πιο στενή από ποτέ σχέση των Red Bull Racing και Scuderia AlphaTauri. Για πρώτη φορά κατασκευάστηκαν εγκαταστάσεις δίπλα από το εργοστάσιο της αυστριακής ομάδας στο Μίλτον Κινς, ώστε να αλλάξει ο τρόπος εξέλιξης του μονοθεσίου της ιταλικής ομάδας.

Η FIA είναι ενήμερη σχετικά με τις ανησυχίες των ομάδων, ωστόσο ο προβληματισμός τους είναι εμφανής. Ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, μίλησε για κέρδος σε απόδοση της Red Bull Racing λόγω της πιο στενής σχέσης της με την AlphaTauri.

Δύο άλλες ομάδες του grid που έχουν στενές σχέσεις είναι οι Mercedes-AMG και Aston Martin. H ομάδα του Lawrence Stroll χρησιμοποιεί από την εποχή που ονομαζόταν Force India την αεροσήραγγα της γερμανικής ομάδας για να εξελίξει τα μονοθέσιά της.

Ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής απόδοσης της Aston Martin, Tom Mccullough στο motorsport.com, η Mercedes έχει πάρει μέτρα ώστε να υπάρχει άκρα μυστικότητα μεταξύ των δύο ομάδων.

«Η FIA είναι πολύ αυστηρή και κάνει συνεχώς ελέγχους στα εργοστάσια. Στη συνεργασία μας με τη Mercedes, η αεροσήραγγα είναι προσβάσιμη μόνο από μία ομάδα. Χρησιμοποιούμε διαφορετικές εισόδους στο εργοστάσιο και διαφορετικοί άνθρωποι βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο. Από πλευράς απορρήτου η συνεργασία μας με τη Mercedes είναι πολύ ισχυρή. Η δουλειά της FIA είναι να αστυνομεύει όλες αυτές τια διαδικασίες».

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν.


Όσο για τη στενή συνεργασία της Red Bull Racing με την AlphaTauri, πρόσθεσε.

«Οι κανονισμοί ανά τα χρόνια έχουν αλλάξει. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσαν έως τώρα δεν τους έχει επιτρέψει να εκμεταλλευτούν τους κανονισμούς στο έπακρο. H FIA μπορεί να απαιτήσει να δει τα πάντα σε ένα εργοστάσιο. Μία ομάδα πρέπει να είναι ξεκάθαρη στα στοιχεία που παραθέτει σε έναν έλεγχο της FIA. Γίνονται πολλές επιθεωρήσεις. Είμαι σίγουρος πως θα ελέγξουν εκτενώς τη συνεργασία Red Bull-AlphaTauri διότι αρκετός κόσμος ήδη έχει στρέψει την προσοχή του εκεί».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles