spot_img

Πόσο γρήγορα θα είναι τα μονοθέσια του 2022;

Η νέα εποχή της Formula 1 πλησιάζει και τα μονοθέσια του 2022 αναμένεται να κρύβουν περισσότερες εκπλήξεις από όσες περίμεναν όλοι από την αρχή.

Αρκετές οι διαφορές που θα συναντήσουμε στα μονοθέσια το επόμενο έτος. Αρχικά, θα φέρουν έναν πιο απλό αεροδυναμικό σχεδιασμό κυρίως στο άνω τμήμα τους, καθώς και στην ανάρτηση. Παρ’ όλα αυτά, οι ομάδες του grid θα έχουν την ελευθερία να παράγουν περισσότερη κάθετη δύναμη αξιοποιώντας το πάτωμα των μονοθεσίων.

Διαβάστε επίσης: Formula 3000 – Ο επίπονος λαβύρινθος προς την F1

Πέραν του αεροδυναμικού σχεδιασμού, το ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο βάρους θα αυξηθεί. Συγκεκριμένα, θα είναι κατά 40 κιλά πιο υψηλό με το συνολικό βάρος να φτάνει τα 792 κιλά. Τέλος, οι ζάντες θα είναι 18 ιντσών για να συνοδεύσουν τα νέα ελαστικά που σχεδίασε η Pirelli.    

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή “Slipstream”, με τις προβλέψεις για το GP Μεξικού. Πατήστε εδώ για το link.

Παρά τις όποιες αλλαγές, ο Τεχνικός Διευθυντής της F1 Pat Symonds τόνισε πως τα μονοθέσια θα είναι ενδεχομένως κατά μισό δευτερόλεπτο πιο αργά. Αντίθετα, ο CEO της Aston Martin Otmar Szafnauer είχε προβλέψει στο παρελθόν πως η διαφορά σε σχέση με φέτος θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Τελικά, όλα θα εξαρτηθούν από την κάθε πίστα στην οποία θα γίνονται οι αγώνες. Κάποιες θα αποδίδουν σε ταχύτητα όπως τώρα και κάποιες άλλες θα είναι πιο αργές. Μέσα από τα προγράμματα της ομάδας στα πλαίσια προετοιμασίας, διαπιστώσαμε ότι η διαφορά θα κυμαίνεται στο μισό προς ένα ή δύο δευτερόλεπτα. Όχι στα πέντε με επτά όπως υπολογίζαμε στην αρχή.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μεξικού.

Οι νέοι Τεχνικοί Κανονισμοί αρχικά είχε σχεδιαστεί να εφαρμοστούν φέτος, τέθηκαν όμως σε αναστολή για έναν ακόμα χρόνο στα πλαίσια της πανδημίας του Covid-19. Οι ομάδες με αυτό τον τρόπο είχαν αυτή την σεζόν να αναπτύξουν περαιτέρω τα μονοθέσιά τους, γράφοντας ταχύτερους γύρους εντός πίστας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αυτό το Σαββατοκύριακο η Formula 1 θα ταξιδέψει στο Μεξικό. Θα καταφέρει ο Max Verstappen να πετύχει μια ακόμα νίκη και να αυξήσει κατά πολύ την διαφορά του από τον Lewis Hamilton;         

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles