spot_img

Το SPA Zion είναι το ελληνικό hypercar με υδρογόνο

Εκτός από το “Chaos”, η Spyros Panopoulos Automotive παρουσίασε άλλα δύο project της, με το ένα εξ’ αυτών να φέρει την ονομασία “Zion”.

Το “Zion” είναι ένα ηλεκτρικό hypercar, το οποίο παίρνει ενέργεια από κυψέλες καυσίμου. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, εκεί που αποθηκεύεται το καύσιμο, υπάρχει υδρογόνο σε υγρή μορφή. Με την εκμετάλλευση του οξυγόνου της ατμόσφαιρας δημιουργούνται χημικές αντιδράσεις, οι οποίες παράγουν νερό (υδρογόνο+οξυγόνο). Μέσω αυτής της διαδικασίας παράγεται ενέργεια, με την οποία “τροφοδοτούνται” οι μπαταρίες του ηλεκτρικού hypercar.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη για το «Chaos», το Ελληνικό ultracar

Η παραγωγή του “Zion” δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, με το project να βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού και να υπάρχουν μόνο εικόνες υπολογιστή διαθέσιμες. Οι προδιαγραφές που υπόσχεται η Spyros Panopoulos Automotive είναι στα χαρτιά τουλάχιστον εντυπωσιακές.

Μην χάσετε την εκπομπή “Slipstream” με τις προβλέψεις του GP Μεξικού.

Η ιπποδύναμη του “Zion”, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημιουργού του, θα ξεκινάει από τα 680 και θα φτάνει μέχρι τους 1.750 ίππους! Αναλόγως, η μέγιστη τελική ταχύτητα του hypercar μπορεί να ξεκινά από τα 250 χμ/ώρα και να φτάνει μέχρι τα 350 χμ/ώρα. Επιπλέον, ανάλογα με την ιπποδύναμη που θα έχει, το αυτοκίνητο μπορεί να πιάσει τα 0-100 χμ/ώρα στα 3,5 δευτερόλεπτα και η επίδοση αυτή μπορεί να κατέβει μέχρι και στα 1,8 δευτερόλεπτα!

Το “Zion” αναμένεται να έχει 5 θέσεις, πρόκειται δηλαδή για οικογενειακό αυτοκίνητο, σε αντίθεση με το ultracar “Chaos”. Οι διαστάσεις του είναι 5,030-2,040-1,345 (μήκος-πλάτος-ύψος σε μέτρα). Το βάρος του θα κυμαίνεται από τα 1.888 μέχρι και τα 2.250 κιλά. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου θα υπάρχουν οθόνες αφής για την καλύτερη πληροφόρηση του οδηγού.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι ημερομηνίες που θα κατασκευαστεί ένα τέτοιο hypercar δεν έχουν γίνει γνωστές. Είναι, πάντως, ενδιαφέρον να διαπιστωθεί αν μπορούν να επιβεβαιωθούν οι προδιαγραφές που περιγράφει ο κατασκευαστής. 

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles