spot_img

Πόσο θα αλλάξει το μονοθέσιο της Ferrari το 2024;

Ο Fred Vasseur αποκάλυψε τις αλλαγές που θα υποστεί το μονοθέσιο της Scuderia Ferrari στην αγωνιστική σεζόν του 2024.

Μια ομάδα που θέλει όσο τίποτα να επιστρέψει στις επιτυχίες την επόμενη σεζόν είναι η Scuderia Ferrari. Στο Μαρανέλο βρίσκονται στα τελικά στάδια της εξέλιξης του μονοθεσίου για τη σεζόν 2024, στην οποία θέλουν να πρωταγωνιστήσουν.

Στις τάξεις τους έχουν τους Charles Leclerc και Carlos Sainz, δύο πολύ γρήγορους και αξιόπιστους οδηγούς, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως μπορούν να πάρουν μεγάλα και σημαντικά αποτελέσματα. Ο Ισπανός ήταν ο μοναδικός πέραν των Μαξ Φερστάπεν και Sergio Perez που πήρε νίκη στο πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2023.

Στόχος είναι η αγωνιστική βελτίωση και η επιστροφή στην κορυφή. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς ένα γρήγορο μονοθέσιο. Για το λόγο αυτό η Ferrari ετοιμάζει πολύ μεγάλες αλλαγές, με τις τελευταίες φήμες να μιλούν για «επαναστατικές λύσεις». Ο επικεφαλής της ομάδας, Fred Vasseur, απάντησε στις φήμες και αποκάλυψε πόσο θα αλλάξει το μονοθέσιο της Scuderia.

«Δεν ξέρω αν μπορώ να πω πως θα είναι επαναστατικό μονοθέσιο. Έχουμε τους ίδιους κανονισμούς εδώ και τρία χρόνια. Μιλάμε για δέκατα του δευτερολέπτου. Φυσικά και θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός, αλλά δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε το έργο μας. Θα αλλάξουμε το 95% των εξαρτημάτων στο μονοθέσιό μας αλλά δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να το πει αυτό επαναστατικό. Οι απαίτηση που έχουμε είναι να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Όμως στην τελική θα γίνονται πάντα συγκρίσεις. Αν κάνουμε εμείς 100 βήματα προς τα εμπρός και ο ανταγωνισμός 120 βήματα, τότε εμείς θα φαινόμαστε ηλίθιοι».

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν.


Επιπλέον αποκάλυψε πως τόσο ο Leclerc όσο και ο Sainz είχαν τη δική τους συνεισφορά στην εξέλιξη του μονοθεσίου του 2024.

«Από την αρχή της εξέλιξης του νέου μας μονοθεσίου οι οδηγοί είχαν μεγάλη εμπλοκή. Είναι πολύ χαρούμενοι με την κατάσταση αυτή. Ήταν σημαντικό να τους έχουμε μαζί. Τόσο ο Κάρλος όσο και ο Σαρλ ήταν εξουθενωμένοι μετά το τέλος της σεζόν. Πήραν άδεια για μερικές εβδομάδες και μέχρι τις 9-10 Ιανουαρίου θα έχουν επιστρέψει στη δουλειά. Είναι καλό να διαχειριστούν το χρόνο τους. Θα είναι χειρότερα και πιο δύσκολα τα πράγματα την επόμενη χρονιά».

Οι Leclerc και Sainz μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου τους με τη Ferrari το 2024. Η θέληση ωστόσο της ιταλικής ομάδας είναι να ανανεώσει τα συμβόλαια και των δύο για τα επόμενα χρόνια.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles