spot_img

Verstappen για γυναίκες οδηγούς αγώνων: «Αν κάποια κερδίζει θα τρέξει στην F1»

O Max Verstappen ρωτήθηκε σχετικά με την άποψή του γιατί δεν έχουμε δει τα τελευταία χρόνια γυναίκες οδηγούς να παίρνουν μέρος στην F1.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές προσπάθειες ανάδειξης γυναικών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Παρά το γεγονός ότι έχουν διακρίσεις, η παρουσία τους στο υψηλότερο επίπεδο είναι ανύπαρκτη.

Για το λόγο αυτό έχουν δημιουργηθεί θεσμοί όπως το F1 Academy ώστε νεαρές κοπέλες να πάρουν την ευκαιρία προκειμένου να φτάσουν μέχρι και τη Formula 1. Η Marta Garcia έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια του αμιγώς γυναικείου πρωταθλήματος και η Ισπανίδα ήδη βρίσκεται στην Ακαδημία Οδηγών της Mercedes.

Όμως γιατί τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δει γυναίκα οδηγό να παίρνει μέρος στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ; Ο πρωταθλητής της Formula 1, Max Verstappen, εξέφρασε την άποψή του για τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

«Αν δούμε τα ποσοστά ανδρών και γυναικών που αγωνίζονται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ήδη για τους άνδρες οι πιθανότητες να τρέξουν στη Formula 1 είναι πολύ μικρές. Οπότε όπως είναι λογικό, είναι ακόμη πιο δύσκολο για τις γυναίκες να τρέξουν στην F1 γιατί υπάρχουν λιγότερες γυναίκες στους αγώνες ταχύτητας».

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν.

Επιπλέον ο Ολλανδός δεν πιστεύει πως υπάρχει κάποια προκατάληψη κατά των γυναικών, ενώ παράλληλα καταρρίπτει ένα μύθο για τα σημερινά μονοθέσια.

«Πιστεύω πως σε ορισμένες πίστες από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι δύσκολο να οδηγείς ένα μονοθέσιο Formula 1. Πιστεύω πως είναι εφικτό με τη σωστή προπόνηση, όμως εκ φύσεως είναι πιο δύσκολο για μία γυναίκα. Αν έχει μια γυναίκα το ταλέντο, τότε φυσικά και είναι εφικτό να τρέξει στην F1. Δεν πιστεύω πως οι διευθυντές ομάδων όταν ψάχνουν για οδηγούς λένε πως θέλουν μόνο άνδρες. Αν υπάρχει μια γυναίκα που κερδίζει όλους τους υπόλοιπους, τότε όπως είναι λογικό θα πάρει την ευκαιρία να τρέξει στην F1. Απλά υπάρχουν πολύ λιγότερες γυναίκες οδηγοί από τους άνδρες και οι πιθανότητές τους είναι πολύ λιγότερες».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles