spot_img

Πόσους αγώνες θα δούμε στην F1 το 2020;

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 ξεκίνησε με έναν άκρως ανατρεπτικό αγώνα στην Αυστρία, όμως το μεγάλο ερώτημα παραμένει για τον συνολικό αριθμό αγώνων που θα δούμε στο 2020.

Η Formula 1 επέστρεψε και ο πρώτος αγώνας χάρισε δραματικές στιγμές, με τον Valtteri Bottas να επικρατεί μπροστά από τους Charles Leclerc και Lando Norris. Η πρώτος από τους 8 αγώνες που έχουν ανακοινωθεί, ολοκληρώθηκε και απομένουν άλλοι επτά από αυτούς που έχουν ανακοινωθεί.

Η Αυστρία ήταν ένα στοίχημα για το σπορ, τη Liberty Media και την FiA να αποδείξουν πως μπορεί να διασφαλιστεί η διεξαγωγή ενός αγώνα υπό ασφαλές συνθήκες για όλους. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό για την F1, διότι βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με πίστες, κυβερνήσεις, φορείς και promoters χωρών που ήταν αρχικά στο καλεντάρι, ή επιθυμούν να ενταχθούν στο φετινό.

Ο στόχος ήταν και παραμένει η διεξαγωγή 15 με 18 αγώνων στη φετινή χρονιά. Τα έσοδα θα είναι μειωμένα, όχι μόνο για την F1 και τις ομάδες, αλλά και για τη Παγκόσμια Ομοσπονδία, καθώς το 60% προέρχεται από την Formula 1. Οπότε είναι λογικό να προσπαθούν να εντάξουν στο πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότερες πίστες γίνεται.

Από τη στιγμή λοιπόν που η F1 μπορεί να πραγματοποιήσει αγώνα, δίχως να επηρεάσει αρνητικά την χώρα που τη φιλοξενεί, τότε μπορεί να πιέσει όλο και περισσότερο ώστε να γίνει αυτό που επιθυμεί.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες ημερομηνίες με την επόμενη φάση αγώνων. Είναι πολύ πιθανό να μην ανακοινωθεί ολόκληρο το πρόγραμμα, καθώς η κατάσταση με τον ιό μεταβάλλεται συνεχώς και σίγουρα δεν βοηθά στο θέμα Logistics των ομάδων.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Οι αγώνες που θα πραγματοποιηθούν μετά την Monza, θα είναι το Mugello στην Ιταλία, το Portimao στην Πορτογαλία και το Sochi στην Ρωσία. Στην Ασία τώρα, υπάρχει πίεση για διεξαγωγή μέχρι και δύο αγώνων στην Κίνα, όμως η πολιτική κατάσταση φέρνει το Πεκίνο με την τελική απόφαση και σίγουρα στην υπόθεση εμπλέκεται το Βιετνάμ. Η περίπτωση του Καναδά εξετάζεται και έχει πέσει στο τραπέζι, όμως θα πραγματοποιηθεί, μόνο εάν συμφέρει οικονομικά τις ομάδες να ταξιδέψουν για μόνο έναν αγώνα στην Αμερική. Όσον αναφορά τις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική, με την τωρινή κατάσταση που επικρατεί στις χώρες αυτές με τα αυξημένα κρούσματα, είναι πολύ δύσκολο να δούμε αγώνα εκεί. Η σεζόν γνωρίζουμε πως θα ολοκληρωθεί στη Μέση Ανατολή με Μπαχρέιν και Άμπου Ντάμπι να φιλοξενούν τους τελευταίους αγώνες. Η F1, όπου χρειαστεί, θα πραγματοποιήσει διπλά Grand Prix ώστε να καλύψει τον στόχο των τουλάχιστον 15 αγώνων μέσα στο 2020.

Τέλος, εφόσον χρειαστεί η F1 να καλύψει θέσεις στο καλεντάρι, οι περιπτώσεις των Hockenhim στη Γερμανία και Imola στον Αγίο Μαρίνο παραμένουν ανοικτές.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles