spot_img

Πόσους οδηγούς εξετάζει η Alpine για το 2023; Πολλούς!

Η Alpine εξετάζει τις περιπτώσεις 14 οδηγών για να καλύψει το κενό του Fernando Alonso για το 2023, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας, Otmar Szafnauer.

Η Alpine έχει καταφέρει να μείνει χωρίς δεύτερο οδηγό για τη σεζόν της Formula 1 του 2023, καθώς την έκπληξη της αποχώρησης του Fernando Alonso για την Aston Martin διαδέχθηκε το «φιάσκο» με τον Oscar Piastri. Ο Αυστραλός κατέληξε στη McLaren, μετά τη νίκη στη δικαστική διαμάχη για την τελευταία και η γαλλική ομάδα δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα τον οδηγό που θα αποτελέσει teammate του Esteban Ocon.

Η Alpine εξετάζει διαφορετικές περιπτώσεις πριν καταλήξει στην ιδανική, σύμφωνα με την ίδια, επιλογή. Ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Otmar Szafnauer, μίλησε στο Sky Sports F1 για το πλήθος των υποψηφίων για την κενή θέση οδηγού το 2023.

«Θέλουμε πρώτα να κατανοήσουμε όλους όσους είναι διαθέσιμοι. Έχουμε μία μεγάλη λίστα, έχω αναφέρει προηγουμένως 14 άτομα, κάτι που όντως ισχύει. Τώρα πρέπει να την περιορίσουμε σε τρεις ή τέσσερις επιλογές, έπειτα να κοιτάξουμε αυτές και να δούμε ποια μας ταιριάζει καλύτερα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Η Alpine οφείλει να μάθει τα λάθη της μετά την εξέλιξη της κατάστασης με τον Oscar Piastri, σύμφωνα με τον Otmar Szafnauer. Παράλληλα, ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας πιστεύει πως η κενή της θέση είναι η καλύτερη που μένει ανοιχτή στη Formula 1 αυτή τη στιγμή.

«Νομίζω πως το σωστό (μετά τη φυγή του Piastri) είναι να κοιτάξουμε αναδρομικά και να μάθουμε από αυτό, σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα. Αυτό θα συμβεί στο προσεχές μέλλον. Σε δεύτερη φάση, όμως, ανοίγει μία θέση (οδηγού), πιθανότατα η καλύτερη στη Formula 1. Τώρα πρέπει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας στο να βρούμε τον καλύτερο οδηγό».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο βασικός υποψήφιος για την Alpine αυτή τη στιγμή φημολογείται πως είναι ο Pierre Gasly. Ο Γάλλος, ωστόσο, έχει ακόμα συμβόλαιο με τη Scuderia AlphaTauri και δεν είναι σίγουρο αν θα αποχωρήσει από αυτή. Η περίπτωση του Gasly συνδέεται με αυτή του Colton Herta και ενδεχόμενη έλευση του τελευταίου στη Formula 1 ίσως δώσει την ευκαιρία στην Alpine να έχει γαλλικό δίδυμο οδηγών το 2023. Ο Αμερικανός μάλιστα όπως αναφέρει το autosport.com θα δοκιμάσει με το μονοθέσιο των Γάλλων του 2021 για χάρη της ιταλικής ομάδας ως μέρος της μεταξύ τους συμφωνίας αν βέβαι εγκριθεί η Super Licence. 

Εναλλακτική επιλογή για την Alpine είναι ο οδηγός της Ακαδημίας της, Jack Doohan, o oποίος εντυπωσιάζει στην πρώτη του σεζόν στη Formula 2.

Δείτε το πρώτο μέρος της σειράς μας στο F1 Manager 2022.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles