spot_img

Πρόσκληση συζήτησης μεταξύ Hamilton-Σαουδικής Αραβίας για ανθρώπινα δικαιώματα

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας θέλει να συζητήσει με τον Lewis Hamilton σχετικά με τα κοινωνικά ζητήματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

Ο δεύτερος αγώνας του Πρωταθλήματος στιγματίστηκε κατά κύριο λόγο για τα γεγονότα που έλαβαν μέρος εκτός πίστας κατά την διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου. Μετά τις επιθέσεις πυραύλων στην περιοχή, υπήρχε μεγάλη ανησυχία τόσο από τις ομάδες του grid όσο και από τους ίδιους τους οδηγούς για την ασφαλή διεξαγωγή του Grand Prix στην πίστα της Jeddah. 

Διαβάστε επίσης: Τι σημαίνει για τη Formula 1 η προσθήκη του Λας Βέγκας στο καλεντάρι;

Ο Lewis Hamilton, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, δεν δίστασε να εκφράσει τις αμφιβολίες του και να κατακρίνει την επιλογή της Σαουδικής Αραβίας ως προορισμό της Formula 1.

Ο 36χρονος πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας και Υπουργός Αθλητισμού, Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal, σχολίασε επί του θέματος:

Είδα τα σχόλια του Lewis ότι είχε κάποιους ενδοιασμούς και πως δεν μπορούσε να βρει κάποιον να απευθυνθεί. Ειλικρινά του είπα ξεκάθαρα πως είμαι ανοιχτός να συζητήσουμε επί του θέματος και για τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Πιστεύω αυτά τα ζητήματα προκύπτουν, γιατί δεν υπάρχει επικοινωνία ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Οδηγοί και ομάδες ήταν σε συνεχή ενημέρωση κατά τη διάρκεια του τριημέρου σχετικά με τις εξελίξεις. Πραγματοποιήθηκαν πολύωρες συναντήσεις με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αλλά και τις υπηρεσίες ασφαλείας, όπου οι αρμόδιες αρχές διαβεβαίωναν πως δεν υπήρχε κανένας φόβος αναφορικά με τη διεξαγωγή του αγώνα.

Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να κρατήσουμε επαφή. Ζούμε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου με πολύ διαφορετικές κουλτούρες. Φυσικά και δεν είμαστε τέλειοι, αλλά προσπαθούμε σιγά σιγά να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Μερικές φορές όμως και ειδικά σε τόσο πολύπλοκα θέματα χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να δράσουμε.  

Photo: Mercedes-AMG

Πολλές φήμες περιτριγύριζαν τις διάφορες επιθέσεις στην περιοχή και κυρίως αυτή στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco, ένας από τους βασικούς χορηγούς της Formula 1. Παρ’ όλα αυτά, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διαβεβαίωσε πως δεν θα επέτρεπαν ποτέ να βάλουν σε κίνδυνο έναν τόσο σημαντικό γι’ αυτούς θεσμό, όπως είναι η Formula 1.  

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που δεν βγαίνουν στην επιφάνεια. Εύκολα θα μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε καν και να αφήσουμε την παγκόσμια κοινότητα να μας καταδικάσει. Δεν το επιτρέψαμε όμως και είμαστε διατεθειμένοι να κουβεντιάσουμε όλοι μαζί με την FIA και τους οδηγούς. Είναι καθήκον μας να φροντίσουμε για την ευημερία και το μέλλον της περιοχής. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το αγωνιστικό τριήμερο ολοκληρώθηκε χωρίς επιπλοκές. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Max Verstappen με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz στο δεύτερο και τρίτο σκαλί του βάθρου. 

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles