spot_img

Τι σημαίνει για τη Formula 1 η προσθήκη του Λας Βέγκας στο καλεντάρι;

Το 2023, η Formula 1 θα επισκεφθεί το Λας Βέγκας και αυτό φέρνει μεγάλες αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα, με τον αριθμό αγώνων να αναμένεται να μεγαλώσει.

Το πρωί της Πέμπτης, η Formula 1 ανακοίνωσε την επιστροφή της στο Λας Βέγκας για το 2023, όπου και θα διεξαχθεί στην πόλη ο πρώτος αγώνας μετά από 41 χρόνια (1982). Αυτήν τη φορά βέβαια, η πίστα θα διασχίζει την πόλη και δεν αφορά μια μικρή χάραξη κοντά στο Caesars Palace. Παράλληλα, το GP Κατάρ δεν βρίσκεται (προς το παρόν) στο φετινό πρόγραμμα, αλλά έχει συμβόλαιο παρουσίας από το 2023 και μετά. Η ανακοίνωση του νέου αγώνα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ωστόσο, δημιουργεί ένα πρόβλημα. Εάν παραμείνουν οι 22 αγώνες του φετινού Πρωταθλήματος και προστεθούν τα GP Κατάρ και Λας Βέγκας, το πρόγραμμα για το 2023 θα περιέχει 24 αγώνες.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα Hamilton για την ψυχική υγεία – «Δεν είστε μόνοι!»

Εκτός αυτού, υπάρχει και το GP Κίνας που εκκρεμεί για να επιστρέψει κάποια στιγμή στο πρόγραμμα της Formula 1. Τυπικά υπάρχει συμβόλαιο, όμως η πανδημία Covid-19, η οποία μάλιστα ξεκίνησε από την Κίνα, έχει εμποδίσει στη συγκεκριμένη χώρα τη διεξαγωγή αγώνα, με τον τελευταίο να χρονολογείται το 2019. Για την ώρα είναι άγνωστο εάν ο Guanyu Zhou θα τρέξει κάποια στιγμή στην πατρίδα του. Αυτό σημαίνει πως, για να μην αυξηθεί ιδιαίτερα το πλήθος των αγώνων, θα πρέπει είτε να φύγουν κάποιοι αγώνες από το πρόγραμμα είτε να εναλλάσσονται σε ζευγάρια με άλλες πίστες.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Σαουδικής Αραβίας.

Υπάρχουν πίστες, για παράδειγμα, όπως το GP Γαλλίας, το οποίο διεξάγεται στην πίστα του Paul Ricard. Ωστόσο, η πίστα δεν προτιμάται ιδιαίτερα, μετά την αναδιαμόρφωση που υπέστη για την επιστροφή της στο πρόγραμμα της Formula 1. Από την άλλη μεριά, το GP Ολλανδίας έχει επίσης συμβόλαιο που λήγει το 2022. Ωστόσο, θεωρείται μάλλον δεδομένη η ανανέωσή του λόγω της παρουσίας του Max Verstappen. Ανάλογη περίπτωση αποτελεί και το GP Μεξικού, λόγω του Sergio Perez. Αντίθετα το GP Μονακό, παρόλο που έχει πολύ μεγάλη παράδοση στο άθλημα, έχει πλέον ανταγωνισμό καθώς έχουν αυξηθεί οι πίστες πόλης.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Προς το παρόν, το πρόγραμμα του 2022 έχει 22 αγώνες, καθώς ακυρώθηκε το GP Ρωσίας, με την αναπλήρωσή του να αναμένεται στο προσεχές μέλλον.

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles