spot_img

Πρόταση της Red Bull για αποφυγή σκηνικών Yas Marina

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, η θέση Διευθυντή Αγώνων της Formula 1 χρειάζεται μία νέα, βελτιωμένη δομή, μετά το αμφιλεγόμενο φινάλε του περσινού Πρωταθλήματος.

Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε ο Διευθυντής Αγώνων, Michael Masi, το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας στο GP Άμπου Ντάμπι προκάλεσε αντιδράσεις στη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της Formula 1, τόσο θεατές όσο και αγωνιζόμενους. Η Mercedes εξέφρασε, αρχικά, την αντίδρασή της για την έκβαση του αγώνα, και κατ’ επέκταση του Πρωταθλήματος του 2021, ωστόσο δεν προχώρησε σε νέα ένσταση, πέρα από αυτήν που έκανε την ημέρα του αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Formula 1 – Πώς προετοιμάζονται οι ομάδες για τη νέα σεζόν;

Ένας εκ των ανθρώπων που πανηγύρισε την κατάκτηση του Τίτλου από τον Max Verstappen είναι ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner. Ο Βρετανός, παρ’ όλα αυτά, έχει κάποιες ενστάσεις σχετικά με το ρόλο του Michael Masi. Για την ακρίβεια, θεωρεί πως χρειάζεται ένα καλύτερο δίκτυο υποστήριξης, δείχνοντας μια κάποια κατανόηση στο δύσκολο ρόλο που υπηρετεί. Παράλληλα, πρότεινε τροποποιήσεις στο «βιβλίο» κανονισμών, το οποίο θα ήθελε να είναι πιο απλουστευμένο. Ο Horner αναφέρθηκε, μιλώντας στο Sky Sports, στις αλλαγές που θα ήθελε να γίνουν στο πόστο του Διευθυντή Αγώνων:

Ο νέος Πρόεδρος (FIA, Mohammed Ben Sulayem) έχει επικεντρωθεί σημαντικά σε αυτό και νομίζω πως υπάρχει μεγάλη θέληση για να εξασφαλίσει περισσότερη υποστήριξη στον Διευθυντή Αγώνων. Τα εργαλεία που εμείς (οι ομάδες) έχουμε στη διάθεσή μας απέχουν σε μεγάλο βαθμό από αυτά που έχει ο Michael και η ομάδα του, επομένως πιστεύω πως έχουν επικεντρωθεί πάρα πολύ σε αυτό στη διάρκεια του χειμώνα. Νομίζω πως θα δούμε αυτόν το ρόλο να υποστηρίζεται καλύτερα, το οποίο ελπίζουμε πως θα κάνει τις αποφάσεις πιο γρήγορες και πιο εύκολες. Νομίζω, όμως, πως πρέπει επίσης να ρίξουμε μια ματιά στους κανονισμούς και ν’ απλοποιήσουμε, επιπλέον, κάποιους από αυτούς.

Ακούστε την πρώτη εκπομπή “Slipstream” του 2022 με όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Στη συνέχεια, ο Horner έκανε κι ένα σύντομο σχόλιο για το πώς επηρέασαν την ομάδα και τους πανηγυρισμούς της τα όσα εξελίχθηκαν μετά το τέλος του GP Άμπου Ντάμπι. Επίσης, ξεκαθάρισε πως κοιτάνε, πλέον, μόνο το 2022 και, αρχικά, την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου (RB18) στις 9 Φεβρουαρίου.

Οι μόνοι που συζητούν γι’ αυτό (τα γεγονότα μετά το GP Άμπου Ντάμπι) τόσο καιρό είστε εσείς (τα media). Εμείς απολαύσαμε απόλυτα την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και προφανώς συγκεντρωνόμαστε τώρα στο 2022. Το 2021 αποτελεί ήδη παρελθόν, όμως είμαστε ενθουσιασμένοι για τη σεζόν που έρχεται.

Μην χάσετε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 21:00 την εκπομπή “Slipstream” με την παρουσίαση της νέας Red Bull RB18. Πατήστε εδώ για το Link.

Φαίνεται πως ακόμα και η πλευρά των νικητών, σύμφωνα με τα λόγια του Christian Horner, παραδέχεται πως κάτι πρέπει ν’ αλλάξει από την πλευρά της Διεύθυνσης Αγώνα για το μέλλον. Αυτό αναδεικνύει, ακόμα περισσότερο, το γεγονός πως συνέβη κάτι που δεν ήταν σωστό στους τελευταίους γύρους του 2021, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Αξιολογούμε τους οδηγούς της Formula 1 για τη σεζόν του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles