spot_img

Προβλέψιμοι οι αγώνες το 2020 σύμφωνα με τη Pirelli

Η Pirelli πιστεύει πως η παραμονή των ελαστικών του 2019 για το 2020 θα προκαλέσει περισσότερους προβλέψιμους αγώνες απ’ όσο υπολογιζόταν.

Ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 από το 2011, είχε ολοκληρώσει μια σειρά δοκιμών με νέα ελαστικά, όμως αρκετοί οδηγοί τέθηκαν ενάντια στην αλλαγή αυτή. Ακόμα και μετά από δύο ημέρες δοκιμών μετά το τέλος της σεζόν δεν ήταν αρκετό για να πείσει τις ομάδες, όπου μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αποφάσισαν να κρατήσουν τα ελαστικά με τα οποία αγωνίστηκαν το 2019.

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelii, Mario Isola, μιλά για τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τις συνέπειες που θα είχε μια τέτοια αλλαγή στις ομάδες.

Τα ελαστικά του 2020 ήταν πολύ διαφορετικά και οι ομάδες πρέπει να προσαρμόσουν και να αλλάξουν τα μονοθέσια τους για τη νέα σεζόν αν είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν με τα ελαστικά αυτά. Ήταν επίσης στη τελική φάση της εξέλιξης των μονοθεσίων τους για τη νέα σεζόν και αποφάσισαν να παραμείνουν σε αυτά του 2019. Στους αγώνες θα υπάρχει λιγότερο απρόβλεπτες καταστάσεις επειδή γνωρίζουν τόσο καλά τα ελαστικά και δεν θα δυσκολευτούν να τα κατανοήσουν. Δεν πιστεύω πως θα υπάρχει μεγάλη διαφορά ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο να παραμείνουμε με τα ελαστικά του 2019.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Pirelli θα έχει στη διάθεσή της συνολικά 25 ημέρες ιδιωτικών δοκιμών στο 2020 για να προετοιμάσει τα ελαστικά του 2021, τα οποία θα είναι 18 ιντσών. Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν στις8 Φεβρουαρίου με τη Ferrari στη πίστα της Jerez.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles