spot_img

To κόλπο της Red Bull που γλίτωσε ποινή στον Perez

Πώς η Red Bull Racing γλίτωσε ενδεχομένως ποινή για τον Sergio Perez από τον επόμενο αγώνα, λόγω των απρόσεκτων ενεργειών του στη Σουζούκα.

Ακόμη ένα καταστροφικό αγωνιστικό τριήμερο είχε ο Sergio Perez στο 2023. Ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull Racing εγκατέλειψε τον αγώνα και δεν βαθμολογήθηκε στο Grand Prix Ιαπωνίας.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, ο Perez εμβόλισε άλλο οδηγό (σ.σ.στην προκειμένη περίπτωση τον Kevin Magnussen της Haas) με μία απερίσκεπτη κίνηση. Αυτό ήταν το τρίτο συμβάν σε δύο Grand Prix στο οποίο ο Μεξικανός κατέστρεψε την προσπάθεια άλλου οδηγού. Όπως στη Σιγκαπούρη, η ποινή του ήταν μόλις 5 δευτερόλεπτα.

Μην χάσετε απόψε στις 9μμ εκπομπή Slipstream #125 για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας. Βρείτε το link με ένα κλικ εδώ. 

Ο Perez επέστρεψε με ζημιά στα pits και εγκατέλειψε τον αγώνα, πριν εκτίσει την ποινή 5 δευτερολέπτων. Ενώ περνούσαν οι γύροι, η κινητικότητα στο γκαράζ της Red Bull Racing ήταν έντονη, καθώς ετοίμαζαν και πάλι το μονοθέσιο με το #11. Στην κατάταξη είχε δηλωθεί ως ένας εκ των οδηγών που είχαν εγκαταλείψει.

Ωστόσο η αυστριακή ομάδα φοβήθηκε πως τα 5 δευτ. ποινής θα μετατραπούν σε ποινή θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα στο Κατάρ. Έτσι, έβγαλε στην πίστα και πάλι τον Πέρεζ έπειτα από έγκριση της Διεύθυνσης Αγώνα, ο οποίος μπήκε για pit-stop ώστε να εκτίσει την ποινή και αμέσως μετά εγκατέλειψε.

Το Άρθρο 54.3 των Αγωνιστικών Κανονισμών της Formula 1 αναφέρει πως αν ένας οδηγός δεν εκτίσει ποινή λόγω εγκατάλειψης στον αγώνα, τότε οι αγωνοδίκες έχουν τη δυνατότητα να τη μετατρέψουν σε ποινή θέσεων στον επόμενο αγώνα.

Από τα γεγονότα της Ιαπωνίας, προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα. Γιατί ένας οδηγός ενώ έχει κάνει την ίδια κίνηση τρεις φορές (που έχει χαρακτηριστεί βρώμικη από συναθλητές του) να δέχεται ποινή που δεν έχει κανένα ουσιαστικό αντίκτυπο στους αγώνες του. Γιατί ένας οδηγός που έχει βγει από το μονοθέσιό του και είναι στo γκαράζ εδώ και πολλούς γύρους να του επιτρέπεται από τη Διεύθυνση Αγώνα να επιστρέψει στην πίστα για μην έχει επιπτώσεις στο επόμενο Grand Prix.

Όπως και να’ χει, πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του Αγωνιστικού Διευθυντή της RBR, Jonathan Wheatley, διότι εκμεταλλεύτηκε ένα παράθυρο των κανονισμών και ενδεχομένως να γλίτωσε τον οδηγό του από επιπλέον μπελάδες.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #124 για τον κόσμο της Formula 1. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles