spot_img

Rally Monza: Νίκη και έβδομος τίτλος για Ogier

Ο Sébastien Ogier πήρε τη νίκη στο Rally Monza μαζί με τον συνοδηγό Julien Ingrassia, κατακτώντας παράλληλα τον έβδομο τίτλο τους στο WRC.

Ο Ogier ταξίδεψε στον τελευταίο σταθμό της σεζόν, όντας 18 βαθμούς πίσω από τον ομόσταυλο και επικεφαλής Elfyn Evans στη βαθμολογία οδηγών. Οι δύο οδηγοί της Toyota έθεσαν τον ρυθμό από το ξεκίνημα του rally. Ωστόσο, η σταθερή και μετρημένη οδήγηση του Βρετανού τού έδινε βασική υποψηφιότητα για την κατάκτηση του πρώτου του παγκοσμίου τίτλου.

Δυστυχώς όμως, τα όνειρα του Evans εξανεμίστηκαν στην 11η Ειδική Διαδρομή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Ο Evans έχασε τον έλεγχο στους γλιστερούς χιονισμένους δρόμους των βουνών πάνω από τη Monza, πέφτοντας σε ένα μικρό χαντάκι.

Ο Ogier κρατήθηκε στην πρωτοπορία στο βρόχινο σκέλος της Κυριακής και πήρε τη νίκη. Με το αποτέλεσμα αυτό κατέκτησε για 8 βαθμούς τον έβδομο τίτλο του στο WRC, καταγράφοντας τον 16ο τίτλο για Γάλλο οδηγό σε 17 χρόνια. Ο μοναδικός που έχει σπάσει το σερί αυτό είναι ο Εσθονός περσινός πρωταθλητής Ott Tänak, ο οποίος ολοκλήρωσε το Rally Monza στη δεύτερη θέση, 13.9s πίσω από τον Ogier.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 6 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Παρά την ιστορία που έγραψε για ακόμα μια φορά, ο Ogier σχεδόν έχασε τον τίτλο στην Power Stage. Οι υαλοκαθαριστήρες του Toyota Yaris WRC παρουσίασαν μια προσωρινή δυσλειτουργία, αφήνοντας τον Γάλλο να χαροπαλέψει μέσα σε ένα πολύ βροχερό σκέλος.

Στην τρίτη θέση, πίσω από το Hyundai i20 του Tänak, τερμάτισε ο ομόσταυλος Dani Sordo με διαφορά 1.4s. Ο διπλός τερματισμός στο βάθρο εξασφάλισε στην Hyundai το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, με διαφορά 5 βαθμών από την Toyota.

Ο Esapekka Lappi πήρε την τέταρτη θέση με ένα Ford Fiesta, ισοφαρίζοντας τον καλύτερο τερματισμό του στη σεζόν. Ο Φινλανδός τερμάτισε 30.4s πίσω από τον Sordo και 25.4s μπροστά από το Yaris του Kalle Rovanperä. Η πρώτη 6άδα ολοκληρώθηκε από το Skoda Fabia του Andreas Mikkelsen, νικητή στην κατηγορία WRC 3. Η δεκάδα έκλεισε από τον Oliver Solberg, τον πρωταθλητή στη WRC 3 Jari Huttunen, τον Mads Østberg και τον Pontus Tidemand.

Ο απογοητευμένος Elfyn Evans επανεκκίνησε την Κυριακή σχεδόν από τον πάτο της κατάταξης και πήρε 3 βαθμούς από την Power Stage, χωρίς ωστόσο να αποσοβήσει το τελικό αποτέλεσμα. Τερμάτισε μόλις στην 29η θέση.

Αποτελέσματα Rally Monza και Βαθμολογίες Οδηγών/Κατασκευαστών

Rally MonzaRally Monza

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Δείτε τον τελικό του F1 Greek Mini Series στο Άμπου Ντάμπι.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles