spot_img

Σαν σήμερα, 6 Δεκεμβρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1948 γεννήθηκε ο Φινλανδός θρύλος Keke Rosberg στη Στοκχόλμη. Ο πατέρας του Nico Rosberg προβιβάστηκε στην F1 το 1978 και σόκαρε τους πάντες όταν κέρδισε το βροχερό, μη-πρωταθληματικό BRDC International Trophy οδηγώντας μια αργή Theodore. Τα σύντομα περάσματά του από τις μικρές ομάδες των Theodore, ATS, Wolf και Fittipaldi απέδωσαν απειροελάχιστα (με εξαίρεση μια τρίτη θέση στο GP Αργεντινής του 1980), μέχρι που προτιμήθηκε από την Williams το 1982. Ο Rosberg αποδείχθηκε ο σταθερότερος όλων στη θεότρελη αυτή σεζόν, κερδίζοντας μόλις μία φορά στη Dijon-Prenois για να κατακτήσει έναν ανέλπιστο τίτλο. Νικητής σε άλλους 4 αγώνες έως το 1985, άφησε την Williams για μια τελευταία σεζόν το 1986 στη McLaren. Σημείωσε περισσότερες επιτυχίες στα σπορ αυτοκίνητα και το DTM, πριν επικεντρωθεί ύστερα στην προώθηση νεαρών οδηγών και στη διεύθυνση της ομάδας του στην F3 και τα αυτοκίνητα τουρισμού.

Σαν σήμερα

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 5 Δεκεμβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1961 γεννήθηκε ο θρύλος των αγώνων αντοχής και αυτοκινήτων τουρισμού, Manuel Reuter. Ο Γερμανός κέρδισε δύο φορές στις 24 ώρες του Le Mans, με τη Mercedes-Benz το 1989 και με την Porsche το 1996. Επίσης, η καριέρα του μέτρησε μια πολυετή παρουσία σε αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού στη Γερμανία (DTM) αλλά και διεθνώς, με συμμετοχή σε πάνω από 100 αγώνες με την Ford, τη Mercedes-Benz και κυρίως την Opel. Το 1996, πέραν του 24ωρου αγώνα στο Le Mans, ο Reuter κατέκτησε τον τίτλο στο Διεθνές Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (ITC), οδηγώντας ένα Opel Calibra.

Σαν σήμερα το 1982 γεννήθηκε η Susie Wolff, γυναίκα του αγωνιστικού επικεφαλής στην ομάδα F1 της Mercedes, Toto Wolff. Αγωνίστηκε σε μικρές κατηγορίες αγώνων formula στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2006 μεταφέρθηκε στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM). Αποτέλεσε μια σταθερή παρουσία στο θεσμό αυτό μέχρι το 2012, καταλαμβάνοντας μετέπειτα έναν ρόλο οδηγού εξέλιξης στην F1 για την Williams. Μάλιστα, το 2014 και 2015 οδήγησε μονοθέσια της ομάδας του Grove σε FP1 ελάχιστων Grand Prix. Τελικά αποσύρθηκε οριστικά από τους αγώνες στα τέλη του 2015, ώστε να επικεντρωθεί στη δική της καμπάνια προώθησης των μηχανοκίνητων σπορ στο γυναικείο φύλο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ιστορία των γυναικών οδηγών αγώνων ανά τα χρόνια εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Σαν σήμερα το 2005, η νεοφώτιστη ομάδα της Toro Rosso ανακοίνωσε πως ο Scott Speed θα είναι ο ένας εκ των δύο οδηγών που θα την εκπροσωπήσουν στην F1 την απερχόμενη χρονιά. Έτσι, ο Speed έγινε ο πρώτος Αμερικανός οδηγός του πρωταθλήματος, μετά το 1993 και τον Michael Andretti. Δυστυχώς για τον ίδιο, οι επιδόσεις του δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και η ομάδα τον αποδέσμευσε στα μέσα του 2007.

Σαν σήμερα το 2007, η ομάδα της Renault κρίθηκε ένοχη από την FiA και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για παράνομη κατοχή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με τα μονοθέσια που χρησιμοποίησε η McLaren το 2006 και 2007 – σχεδόν ίδια κατηγορία που δέχτηκε η McLaren την ίδια χρονιά στο σκάνδαλο Spygate με την Ferrari. Ωστόσο, σε πλήρη αντίθεση με τον αποκλεισμό της McLaren από την βαθμολογία του 2007 και το πελώριο χρηματικό πρόστιμο που της επεβλήθη, η Renault δεν δέχτηκε καμία τιμωρία. Φυσικά αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων γύρω από την αξιοπιστία της FiA, με τις εξηγήσεις γύρω από την απόφασή της να ποικίλουν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles