spot_img

Red Bull: Αναμένονται ακόμη περισσότερες αναβαθμίσεις

Όπως δήλωσε ο Helmut Marko, η Red Bull δεν θα πτοηθεί από την ήττα της στο GP Ισπανίας και έχει ήδη προγραμματίσει μια σειρά αναβαθμίσεων για την RB16B.

Μπορεί η αυστριακή ομάδα να είχε τον πρώτο λόγο στα πρώτα τρία Grand Prix της σεζόν, αλλά δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη νίκη του Lewis Hamilton στο Circuit de Barcelona-Catalunya. Ο Βρετανός άσσος της Mercedes υπερτερεί πλέον από τον Max Verstappen κατά 14 βαθμούς στην Βαθμολογία Οδηγών.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 11 Μαΐου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Verstappen εξέφρασε μετά τον αγώνα στην Ισπανία την ύστατη πλέον αναγκαιότητα εξέλιξης του μονοθεσίου, κάτι που σύμφωνα με τον Marko δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί.

Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του πρωταθλήματος. Επομένως δεν έχει και πολύ νόημα να κοιτάμε την εικόνα της βαθμολογίας. Έχουμε πολλά νέα κομμάτια για το μονοθέσιο σε εξέλιξη, θα έρθουν κι άλλες αναβαθμίσεις αλλά είναι άγνωστο ακόμη το πότε θα μπορούμε να τις ενσωματώσουμε.

Οι ομάδες φέτος βρίσκονται στην περίπλοκη θέση να παρουσιαστούν με μονοθέσια που θα έχουν μεν βελτιωθεί σε έναν βαθμό, χωρίς ωστόσο να επηρεάσουν σημαντικά τις διαδικασίες εξέλιξης των ολοκαίνουριων μονοθεσίων του 2022. Αυτό βέβαια, σύμφωνα και με τον Marko, δεν θα αποτελέσει ζήτημα για την ομάδα της Red Bull.

Δείτε τον μεγάλο τελικό του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1.

Η μεγάλη προσπάθεια του Lewis Hamilton να ξεπεράσει τον Verstappen και εν τέλει να κερδίσει στην Ισπανία δείχνει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην W12 της Mercedes, η οποία σαφέστατα υστερούσε στην Imola. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Marko πρόσθεσε:

Η Mercedes ήταν απλώς ταχύτερη από εμάς στην Ισπανία. Αν είχαμε ένα ταχύτερο μονοθέσιο δεν θα προέκυπτε πρόβλημα στην στρατηγική μας. Δυστυχώς τώρα βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά ώστε να κάνουμε το μονοθέσιό μας καλύτερο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η Mercedes προηγείται και στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών από την Red Bull κατά 29 βαθμούς, με τα φώτα πλέον να στρέφονται στο ανερχόμενο GP Μονακό μεταξύ 20-23 Μαΐου.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00μμ την εκπομπή “Slipstream” με το review του GP Ισπανίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles