spot_img

Red Bull: «Δεν είχαμε καμία ένδειξη για αστοχία στα ελαστικά»

Ο επικεφαλής της Red Bull Christian Horner σε δηλώσεις του τόνισε που δεν υπήρχαν ενδείξεις για φθορά στα ελαστικά, που δικαιολογούν το ατύχημα του Max Verstappen στο GP Αζερμπαϊτζάν.

Το GP Αζερμπαϊτζάν σίγουρα αποτελεί ένα αγωνιστικό τριήμερο το οποίο θα θέλει να διαγράψει από την μνήμη του ο Ολλανδός οδηγός. Ενώ όλα έδειχναν πως θα εξασφάλιζε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην σεζόν, στον 46ο γύρο ήρθε η καταστροφή. Μετά την αποτυχία στο πίσω αριστερό ελαστικό έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου και συγκρούστηκε με τον τοίχο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 9 Ιουνίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, υπογράμμισε πως δεν υπήρξε καμία ένδειξη για την αστοχία των ελαστικών.

Από την ανθεκτικότητα που καταγράφαμε στα ελαστικά και από τον τρόπο με τον οποίο οδηγούσε ο Max, όλα έμοιαζαν ότι θα είχαμε μια άνετη νίκη. Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα γνωρίζαμε τα σημεία φθοράς στα ελαστικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν σε άθλια κατάσταση και οι θερμοκρασίες βρίσκονταν σε καλό επίπεδο.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανασκόπηση του GP Αζερμπαίτζάν.

Η Red Bull ακολούθησε την στρατηγική ενός pit stop και χρησιμοποίησε το πιο σκληρό σετ ελαστικών στην αλλαγή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οι μηχανικοί του αγώνα είχαν μόλις επικοινωνήσει με τον Max στο team radio και όλα ήταν υπό έλεγχο. Ήταν πολύ απότομο αυτό που συνέβη και κανείς μας δεν το περίμενε. Σίγουρα πρέπει να βρούμε την αιτία, γιατί τα ελαστικά έδειχναν να είναι σε καλή κατάσταση. Το θετικό είναι τα ελαστικά έμειναν άθικτα και έχουμε υλικό για έρευνα. Αν δηλαδή το ατύχημα προκλήθηκε από θραύσματα στην πίστα ή από κάποιο τρύπημα θα μπορέσουμε να το εξακριβώσουμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η μάχη των δυο μεγάλων ανταγωνιστών της σεζόν, Lewis Hamilton και Max Verstappen, έμεινε σταθερή. Μετά όμως από την νίκη του Sergio Perez και μετά από μια ακόμα κακή εμφάνιση του Valtteri Bottas η βαθμολογία στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών πήρε άλλη τροπή.

Δείτε τον μεγάλο τελικό του Ελληνικού Πρωταθλήματος F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles