spot_img

Red Bull: «Η Ferrari θα αποδυναμωθεί χωρίς τον Binotto»

Ο σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, υποστήριξε πως η αντικατάσταση του Mattia Binotto με τον Frederick Vasseur ως επικεφαλής θα αποδυναμώσει τη Scuderia Ferrari σε μεγάλο βαθμό.

Η Scuderia Ferrari με στόχο να αποφύγει και το 2023 την απογοήτευση του φετινού Πρωταθλήματος στη Formula 1 προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές. Μετά την παραίτηση του Mattia Binotto από τη θέση του επικεφαλής, η ιταλική ομάδα προχώρησε στην πρόσληψη του Fred Vasseur.

Η ιταλική ομάδα βρέθηκε πολλές φορές να παίρνει λάθος αποφάσεις κατά την διάρκεια των αγωνιστικών τριημέρων και κατέστρεψε τον αγώνα για τους δύο οδηγούς της, Charles Leclerc και Carlos Sainz όπως για παράδειγμα στο Grand Prix Μονακό.

Ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα F1/motorsport, Helmut Makro, πιστεύει πωςι η απομάκρυνση του Binotto μόνο δυσκολίες θα φέρει στην ομάδα της Ferrari.

«Στην περίπτωση της ferrari δεν καταλαβαίνω και πολύ το λόγο για την αλλαγή αυτή. Θεωρώ ότι ο Binotto είναι ένας εξαιρετικός τεχνικός και πολιτικός, απλά πελάγωσε με το όλο εγχείρημα. Θα ήταν όμως αρκετό να έβαζαν έναν αθλητικό διευθυντή δίπλα του για να τον βοηθήσει με τη στρατηγική εντός πίστας. Με έναν νέο επικεφαλή που έχει παράλληλα πολλές άλλες υπευθυνότητες πιστεύω ότι η Ferrari θα αποδυναμωθεί».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τη Formula 1.

Αν και η Ferrari κατάφερε να κρατήσει την 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών ήταν ξεκάθαρο πως η δυναμική του μονοθεσίου ολοένα και μειώνονταν. Ο Makro πιστεύει πως η Red Bull θα επωφεληθεί από τις αδυναμίες της Ferrari.

«Εννοείται μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι από αυτή την κατάσταση αν καταφέρουμε να παραμείνουμε σταθεροί και να φέρνουμε βελτιώσεις».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles