spot_img

O Valentino Rossi στην BMW

Από το 2023 ο Valentino Rossi θα είναι εργοστασιακός οδηγός της BMW Motorsport και θα αγωνιστεί στους κορυφαίους αγώνες σε τέσσερις τροχούς και στόχος το 2024 είναι το Le Mans.

Ο Valentino Rossi συνεχίζει ακάθεκτος την καριέρα του στους τέσσερις τροχούς και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα αυτοκινήτων GT. Αφού ολοκλήρωσε την φετινή χρονιά στο GT World Challenge αποφάσισε στις αρχές του 2023 να πάρει μέρος σε έναν πολύ διάσημο αγώνα της Αυστραλίας το Bathurst 12H, αλλά και στον 24ωρο αγώνα GT3 του Μπουμπάι. Από το 2023 ο Ιταλός επισημοποιήθηκε πως θα γίνει ο εργοστασιακός οδηγός της BMW Motorsprot και θα αγωνιστεί με την Team WRT.

Ο αγώνας Bathurst 12 Hours είναι ένας από τους πιο διάσημους αγώνες αντοχής στον κόσμο και οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου των GT αγώνων μαζεύονται στην Αυστραλία για να αντιμετωπίσουν τόσο τους αντιπάλους τους όσο και την πρόκληση της απαιτητικής πίστας. Ο Ρόσι σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος οδηγός GT, ωστόσο στη διάρκεια της χρονιάς βελτιώθηκε σημαντικά και δείχνει ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #103 για τη Formula 1.

Ο αγώνας Bathrust 12 Hours πραγματοποιείται στις 3-5 Φεβρουαρίου και ο Ρόσι θα πάρει μέρος με την ομάδα VR46. Αυτήν τη φορά δεν θα έχει στα χέρια του την Audi R8 LMS, αλλά μια BMW M4 GT3 και θα έχει στο πλευρό του τους Maxime Martin και Augusto Farfus.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Ρόσι θα αγωνιστεί με την BMW M4. Πιο νωρίς, στα μέσα Ιανουαρίου, ο Rossi θα πάρει μέρος στον 24ωρο αγώνα του Ντουμπάι, όπου θα οδηγήσει το γερμανικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. Θα συνεργαστεί επίσης με τον Maxime Martin, αλλά θα έχει στο πλευρό του τον πρώην οδηγό F2 Sean Gelael και τον οδηγό GT4, Tim Weyle. Δεν αποκλείεται επίσης να δούμε τον Ιταλό στον διάσημο αμερικανικό αγώνα Sebring 12 Hours, αλλά και στον 24ωρο αγώνα του Spa μέσα στο 2023.

H BMW ξεκινά το πρόγραμμα hypercar το 2023 και το 2024 η Team WRT στην οποία είναι μέλoς ο Rossi θα συμμετάσχει στο WEC με το LMDh. Στόχος είναι ο Ιταλός να συμμετάσχει με το πρωτότυπο των Γερμανών στις 24H Le Mans.

Image

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles