spot_img

Red Bull: «Η Mercedes να ξεχάσει το φετινό πρωτάθλημα»

Μόλις ένας αγώνας ήταν αρκετός ώστε η Red Bull Racing να προβεί στο συμπέρασμα πως η Mercedes-AMG δεν θα είναι στη μάχη του φετινού πρωταθλήματος. 

Η ταχύτητα που έδειξε η Red Bull Racing στον εναρκτήριο αγώνα της Formula 1 στο Μπαχρέιν, τρόμαξε τον ανταγωνισμό. Ο Max Verstappen κέρδισε με άνεση τον αγώνα, με το πλησιέστερο μονοθέσιο να είναι η Aston Martin, με τον Fernando Alonso 38 δευτερόλεπτα πίσω.

Μία από τις ομάδες που απογοήτευσε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ήταν η Mercedes-AMG. Η νέα W14 E-Performance δεν δικαίωσε τη γερμανική ομάδα και τους οδηγούς της, Lewis Hamilton και George Russell. Μάλιστα η Mercedes, αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους οπαδούς της.

Το ξεκίνημα της πρωταθλήτριας ομάδας κατασκευαστών από το 2014 έως το 2021, είναι φέτος είναι τόσο κακό που ήδη κάποιοι την ξεγράφουν από το κυνήγι του τίτλου. Ανάμεσά τους και ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1/motorsport, Helmut Marko.

«Η Mercedes δεν έχει μόνο ένα πρόβλημα με το σχεδιασμό του μονοθεσίου της, αλλά πολλά. Δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις το χειμώνα. Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα γι’ αυτούς. Δεν μπορείς να σχεδιάζεις δύο με τρία μονοθέσια κάθε χρόνο. Είναι δύσκολο με το cost cap. Ένα νέο μονοθέσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει αμέσως, χρειάζεται να είσαι γρήγορος εξ’ αρχής. Τους λείπουν μέρες δοκιμών και εμπειρία. Η Mercedes πρέπει να ξεχάσει το φετινό πρωτάθλημα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν. 

Παρά το γεγονός πως στη Red Bull δεν υπολογίζουν τη Mercedes, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη Scuderia Ferrari.

«Ο κόσμος λέει πως ήδη βλέπουμε τους εαυτούς μας ως πρωταθλητές για φέτος, όμως το Μπαχρέιν είναι μια ιδιαίτερη πίστα. Ο αγώνας μας ήταν καλός, όμως δεν σημαίνει πως θα είναι το ίδιο και στους επόμενους αγώνες. Η Ferrari έχει ακόμα πρόβλημα με τη φθορά των ελαστικών. Στον ένα γύρο, δεν αμφιβάλω πως μπορούν να πάρουν κάποιες pole position, όμως δεν είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούμε κι εμείς να βελτιωθούμε».

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς είναι το Grand Prix Σαουδικής Αραβίας το τριήμερο 17-19 Μαρτίου.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles