spot_img

Red Bull: «Ο Leclerc έχει την τύχη του Hamilton»

Η Red Bull Racing συγκρίνει τη μη εγκατάλειψη του Charles Leclerc μετά το λάθος του στον αγώνα της Ίμολα με την τύχη που έχει ο οδηγός της Mercedes-AMG, Lewis Hamilton.

Το GP Εμίλια-Ρομάνια δεν ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τον Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος προσπαθούσε να πάρει τη 2η θέση από τον οδηγό της Red Bull Racing, όμως έκανε λάθος πατώντας πολύ επιθετικά στο kerb στην είσοδο του chicane Variante Alta. Η F1-75 έκανε μία περιστροφή και ακούμπησε ελαφρά τον τοίχο, με τον Leclerc να αποφεύγει, ευτυχώς για τον ίδιο, την εγκατάλειψη και να περιορίζεται στην 6η θέση.

Μετά το τέλος του αγώνα στην πίστα της Imola, ο Dr. Helmut Marko (Σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1) έκανε δηλώσεις για τον Charles Leclerc. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα motorsport.com, παρομοίασε την τύχη του Μονεγάσκου με αυτή που είχε παλαιότερα ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Lewis Hamilton.

«Ήταν νευρικός (ο Leclerc) στην οδήγησή του ήδη από την Παρασκευή, όταν στις ελεύθερες δοκιμές είχε μία έξοδο. Ήταν, όμως, τυχερός όπως ο Lewis Hamilton, είναι απίστευτο. Είχε επαφή με τον τοίχο και κατάφερε να συνεχίσει, όμως δεν πειράζει».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ίμολα.

Στη συνέχεια, ο Marko αναφέρθηκε στη συνολική απόδοση που είχε η Red Bull Racing στο GP Εμίλια-Ρομάνια:

«Ο καθοριστικός παράγοντας ήταν πως είχαμε το σθένος να φέρουμε τις αναβαθμίσεις μας παρόλο που είχαμε μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Τα πάντα απέδωσαν και για αυτό το λόγο ο εξειδικευμένος αεροδυναμιστής μας (Enrico Balbo) βρέθηκε στο podium.»

Photo: Scuderia Ferrari

Τέλος, ο Αυστριακός υποστήριξε πως ποτέ δεν τέθηκε θέμα για το αν διεκδικεί η Red Bull Racing το Πρωτάθλημα:

«Ήταν ξεκάθαρο για εμάς πως (ο Τίτλος) ακόμα παίζεται, όμως είναι ακόμα ένα «ανοιχτό» ζήτημα. Η Ferrari είναι πολύ δυνατή, συνεπώς εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε άψογα. Τώρα, όμως, έχουμε δύο πολύ δυνατούς οδηγούς. Ο Perez βελτιώνεται όλο και περισσότερο, συνεπώς από αυτή την οπτική είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον».

Το GP Εμίλια-Ρομάνια λειτούργησε πάρα πολύ καλά στη Red Bull Racing και στα 2 Πρωταθλήματα. Ο Max Verstappen ανέβηκε στη 2η θέση στη βαθμολογία των οδηγών και βρίσκεται 27 πόντους πίσω από τον Charles Leclerc. Παράλληλα, η αυστριακή ομάδα μείωσε στους 11 πόντους την απόστασή της από τη Ferrari στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles