spot_img

Rosberg: «Ο Gasly αξίζει δεύτερη ευκαιρία στη Red Bull»

Ο Πρωταθλητής του 2016, Nico Rosberg, περίμενε από τη Red Bull να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να επαναφέρει στο δυναμικό της τον Pierre Gasly για το 2022.

Ο Pierre Gasly ήταν από μικρή ηλικία στο πρόγραμμα νέων οδηγών της Red Bull και πήρε την ευκαιρία να οδηγήσει για την αυστριακή ομάδα το 2019. Ωστόσο, η πορεία του στη Red Bull ως team-mate του Max Verstappen δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική και ο Γάλλος οδηγός «υποβιβάστηκε» στην AlphaTauri (τότε Toro Rosso) στα μέσα εκείνης της σεζόν. Αυτή η κίνηση έμελλε ν’ αποτελέσει την «αναγέννηση» της καριέρας του στη Formula 1.

Ο Gasly το 2019 χρειάστηκε 8 αγώνες με την Toro Rosso για ν’ ανέβει στο βάθρο, κάτι που δεν κατάφερε ποτέ με τη Red Bull σε 12 αγώνες. Το 2020 στο ανατρεπτικό GP Ιταλίας, ο Gasly πανηγύρισε την πρώτη (και μοναδική έως τώρα) νίκη του στη Formula 1, ενώ το 2021 είχε πολύ καλή σεζόν με ακόμα ένα βάθρο (GP Αζερμπαϊτζάν). Παράλληλα, έκανε την καλύτερη συγκομιδή πόντων σε μια χρονιά στην καριέρα του, συγκεντρώνοντας 110 σε 23 αγώνες.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1960s

Ο Nico Rosberg μίλησε στο Sky F1 και έκανε μια αναφορά στον Pierre Gasly, αλλά και την επιλογή της Red Bull να μην τον εντάξει στο δυναμικό της.

Ο Pierre είναι πραγματικά καταπληκτικός οδηγός, σε βαθμό που αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως δεν τον παίρνουν πίσω στην πρώτη ομάδα, τη Red Bull Racing. Όμως, ποτέ δεν θα είμαστε σίγουροι εάν είναι ικανός να οδηγήσει σταθερά υπό την πίεση της ομάδας. Αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό που παραμένει και αυτός είναι ο λόγος που δεν τον επέλεξαν τελικά. Παρ’ όλα αυτά, στην AlphaTauri κάνει εξαιρετική δουλειά.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση της σεζόν.

Παρά τις εκπληκτικές επιδόσεις του Gasly σε αρκετούς αγώνες το 2021, οι ατυχίες αλλά και το μέτριο ξεκίνημα του Yuki Tsunoda στη Formula 1 εμπόδισαν την AlphaTauri να ξεπεράσει την Alpine. Η ιταλική ομάδα, πάντως, διατήρησε εύκολα την 6η θέση στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Pierre Gasly θεωρείται ένας από τους καλύτερους οδηγούς της νέας γενιάς οδηγών στη Formula 1, με τον Jenson Button να δηλώνει για το Γάλλο πως «ήταν ένας από τους καλύτερους οδηγούς αυτή τη χρονιά».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το συμβόλαιο του Γάλλου με τη Red Bull ολοκληρώνεται στο τέλος του 2022 και θα είναι ελεύθερος να επιλέξει πού είναι το μέλλον του στη Formula 1. Ο Gasly είναι ένας εκ των 11 οδηγών που μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους και η Silly Season του 2022 αναμένεται “καυτή”.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1. 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles