spot_img

Ξεκαθαρίζεται η ιεραρχία στη Williams

Ο επικεφαλής της Williams, Jost Capito, ισχυρίζεται πως τη νέα σεζόν και οι δυο οδηγοί της ομάδας, Alexander Albon και Nicholas Latifi, θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να μονομαχήσουν για βαθμούς αψηφώντας το status του πρώτου οδηγού.

Στη σεζόν του 2021, η Williams κατάφερε να μην επαναλάβει τη μεγάλη αποτυχία του 2020, όπου ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα στην τελευταία θέση χωρίς κανέναν βαθμό. Φέτος τερμάτισε στην 8η θέση με 23 βαθμούς, μπροστά από τις Alfa Romeo και Haas. Μάλιστα, στο άκρως απογοητευτικό GP Βελγίου ο George Russell πέτυχε το πρώτο βάθρο της καριέρας του.

Διαβάστε επίσης: Ξεκαθαρίζεται η ιεραρχία στη Ferrari

Η βρετανική ομάδα θα υποδεχτεί τον Alex Albon το 2022, ως αντικαταστάτης του George Russell, και ο οποίος επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας στη Formula 1. Το νέο οδηγικό δίδυμο στατιστικά έχει κοινό παρανομαστή, καθώς και οι δύο έχουν ολοκληρώσει δύο αγωνιστικές σεζόν με 38 και 39 αγώνες αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Williams, Jost Capito, η νέα συνεργασία δείχνει πολλά υποσχόμενη.

Είναι πολύ σημαντικό για τον Alex αυτή η δεύτερη ευκαιρία και πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ομάδα σημαντικά. Γνωρίζει καλά τις δυνατότητές μας και ήδη συνεργάζεται με τους μηχανικούς για να βελτιωθούμε. Πιστεύω τον ικανοποιεί περισσότερο να έχει και αυτό τον ρόλο στην ομάδα. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Η απόδοση της ομάδας ήταν σαφώς πιο βελτιωμένη από προηγούμενες χρονιές. Ο Russell είχε πολύ συστηματικές εμφανίσεις στις κατατακτήριες του Σαββάτου και παρουσίαζε σταδιακή βελτίωση ως το τέλος. Αν και η παρουσία του εν μέρει επισκίασε αυτήν του Latifi, ο Capito τόνισε πως του χρόνου η ομάδα θα έχει άλλη νοοτροπία.   

Η Williams όμως ουσιαστικά δεν θα έχει πρώτο οδηγό τη νέα σεζόν. Αυτή η προσέγγιση θα είναι επικερδής τόσο για την ομάδα όσο και για τους ίδιους. Ο Alex και ο Nicholas ήταν team-mates το 2018 στη Formula 2, οπότε έχουν ήδη μια καλή σχέση και συνεργάζονται άψογα. Ο Alex ήταν η κατάλληλη επιλογή και εγκλιματίστηκε σχεδόν αμέσως.   

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το 2022 η Williams στοχεύει να επιστρέψει στο μέσον του grid όσον αφορά τη δυναμικότητα και παράλληλα θέλει να βάλει τις βάσεις ώστε να βρίσκεται μελλοντικά στην κορυφή της Formula 1.

Δείττε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles