spot_img

Russell: «Ο χαρακτηρισμός diva είναι επιεικής για την W13»

Ο George Russell εστίασε στην απρόβλεπτη εξέλιξη που παρουσίασε η Mercedes στο GP Μαϊάμι, ενώ αξιολόγησε και το χαρακτηρισμό «diva» για τη W13.

Η Mercedes-AMG έχει διαφορετική πορεία στο Πρωτάθλημα του 2022 στη Formula 1, συγκριτικά με όλες τις προηγούμενες σεζόν της υβριδικής εποχής. Η γερμανική ομάδα δυσκολεύεται ιδιαίτερα στην κατανόηση της W13, με τους George Russell και Lewis Hamilton έχουν στα χέρια τους ένα ιδιαίτερα δύσκολο μονοθέσιο στην οδήγηση, το οποίο εμφανίζει περισσότερο το φαινόμενο των αναπηδήσεων (porpoising) από άλλες ομάδες.

Στο Grand Prix Μαϊάμι η Mercedes φαινόταν να έχει βρει περισσότερη ταχύτητα στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής. Ωστόσο, ο ρυθμός της το Σάββατο ήταν πολύ χειρότερος και η γερμανική ομάδα βρισκόταν, για ακόμα έναν αγώνα, μακριά από την κορυφή. Ο George Russell μίλησε στα media, όπου και παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για τη διαφορά σε απόδοση στη διάρκεια του τριημέρου:

«Γνωρίζαμε ήδη πως το μονοθέσιό μας είναι γρήγορο. Την Παρασκευή, όμως, είχαμε πολύ διαφορετική εικόνα και πραγματικά δεν καταλάβαμε το λόγο. Ο Lewis (Hamilton) είχε καλύτερη επίδοση το Σάββατο και ήταν στην 6η θέση στις κατατακτήριες. Ακόμα και με τη σωστή ισχύ του κινητήρα και το κατάλληλο φορτίο καυσίμου, οι πιο γρήγοροι γύροι του ήταν την Παρασκευή, σε αντίθεση με όλους τους άλλους οδηγούς οι οποίοι βελτίωσαν (το χρόνο τους) παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο. Νομίζω πως ο ρυθμός αγώνα μου ήταν 0,2s πιο αργός από του Leclerc την Παρασκευή και το Σάββατο επέστρεψα στα 0,5s-1s (πιο αργός), συνεπώς δεν ξέρω».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι.

Ο νεαρός Βρετανός σχολίασε και τον πρόσφατο χαρακτηρισμό του επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, για το μονοθέσιο, το οποίο και αποκάλεσε «diva»:

«Υπάρχει η απόδοση, απλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια να την ξεκλειδώσουμε. Ο Toto αναφέρει πολύ συχνά τη λέξη «diva», εγώ νομίζω πως είναι επιεικής χαρακτηρισμός, καθώς είναι πολύ απρόβλεπτο μονοθέσιο. Όταν αρχίζουν οι αναπηδήσεις στις στροφές, είναι απίστευτα εξαντλητική η οδήγησή του. Στον αγώνα δεν ήταν τόσο άσχημο. Όταν δε βρισκόμαστε αποκλειστικά σε ρυθμό κατατακτήριων, δεν είμαστε τόσο γρήγοροι, αλλά και πάλι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση».

Η Mercedes αντί να κατανοήσει περισσότερο το μονοθέσιο στο GP Μαϊάμι είχε ακόμα περισσότερα ερωτηματικά. Το GP Ισπανίας έρχεται σε κρίσιμο σημείο για τη γερμανική ομάδα, η οποία σύντομα θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει την εξέλιξη με το φετινό project ή θα στραφεί στο μονοθέσιο του 2023.

Μπορείτε πλέον να ακούτε την εκπομπή Slipstream στο Spotify. Πατήστε εδώ και κάντε follow την εκπομπή μας για τη Formula 1.

Δείτε το GP Imola για το Ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles