spot_img

Sainz: «Είναι μια μέρα που θα μου μείνει αξέχαστη»

Ο Carlos Sainz δήλωσε πανευτυχής για την παρθενική του νίκη στο άκρως ανατρεπτικό Grand Prix Μ. Βρετανίας μετά από 150 αγώνες στη καριέρα του στην Formula 1.

Ο Ισπανός πέτυχε μια σημαντική νίκη στην πίστα του Silverstone, ενώ ήρθε αντιμέτωπος με αρκετή πίεση τόσο εντός πίστας όσο και από την Scuderia Ferrari. Ο Sainz στην δεύτερη εκκίνηση του αγώνα, μετά την κόκκινη σημαία στο τρομακτικό ατύχημα του Zhou Guanyu στην αρχή του αγώνα, κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Max Verstappen. Ο Charles Leclerc Βρέθηκε να πιέζει με το team

Ο Sainz ήταν πανευτυχής στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα για την μεγάλη αυτή στιγμή της καριέρας του.   

«Είμαι πραγματικά άφωνος είναι απίστευτο. Πέτυχα την πρώτη μου νίκη μετά από 150 αγώνες με την ομάδα της Ferrari στο Silverstone δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Είναι μια πολύ σημαντικά μέρα για εμένα και δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Γενικά ήταν ένα πολύ ξεχωριστό τριήμερο για μένα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με υποστήριξαν και ζητωκραύγαζαν. Ο Lewis ήταν σε πολύ καλή φόρμα σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να αντέξουμε στην πίεση».

Ο ρυθμός αγώνα του Ισπανού στου πρώτους γύρους έδειχνε να μην είναι ικανοποιητικός με την ομάδα να του ζητά διαρκώς να κατεβάζει τον χρόνο του ώστε να μην καθυστερεί τον teammate του Charles Leclerc, ο οποίος ισχυρίζονταν πως ήταν ταχύτερος. Μετά την εγκατάλειψη του Esteban Occon το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του στην πίστα. Ο Leclerc δεν μπήκε στα pit όπως οι υπόλοιποι οδηγοί για αλλαγή σε μαλακά ελαστικά. Φυσικά ο Sainz εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την κατάσταση και γρήγορα σφράγισε το αποτέλεσμα. 

«Δεν ήταν εύκολο και δυσκολεύτηκα αρκετά με την ισορροπία στο μονοθέσιο ειδικά στο πρώτο stint με τα μεσαία ελαστικά. Ο Max μας πίεζε πολύ, αλλά προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος στον αγώνα και μόλις βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας είχα την ευκαιρία να περάσω στην αντεπίθεση. Ήξερα ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να πετύχω την νίκη».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Καναδά. 

Ο Sainz τόνισε πως η νίκη αυτή ήταν πολύ ξεχωριστή για εκείνον και για συναισθηματικούς λόγους στην πίστα του Silverstone. 

«Και πάλι θα ήθελα να ευχαριστήσω το κοινό γιατί πάντα το Silverstone έχει μια ξεχωριστή σημασία για μένα. Εδώ έκανα το ντεμπούτο μου το 2010 με την Formula BMW όπου σημείωσα την πρώτη μου pole και να πετύχω το ίδιο ακριβώς δώδεκα χρόνια μετά στην Formula 1 με την Ferrari είναι απίστευτο». 

Δείτε το GP Ιμολα για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles