spot_img

Sainz: «Έπρεπε να έχω πλεονέκτημα ελαστικών για να περάσω Norris και Leclerc»

O Carlos Sainz της Scuderia Ferrari μίλησε για τον αγώνα του στη Σουζούκα και το ρόλο που έπαιξαν τα ελαστικά στην επίτευξη ενός ακόμη βάθρου.

Το είπε και το έκανε. Ο Carlos Sainz μάς είχε προϊδεάσει πως θα πάλευε για μία θέση στο βάθρο και κατάφερε να ανέβει σε αυτό με σχετική άνεση. Ο Ισπανός είχε σωστή στρατηγική, έπαιξε σωστά το παιχνίδι της υπομονής και κατέκτησε το τρίτο του βάθρο σε τέσσερις αγώνες. Στα τελικά αποτελέσματα ήταν 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Max Verstappen.

  • Μην χάσετε την Τρίτη, 9/4 στις 21:00, την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Ιαπωνίας. Θα μπορείτε να την ακούσετε πατώντας εδώ.

Μετά το τέλος του Grand Prix Ιαπωνίας, ο Sainz αναφέρθηκε στο πώς έζησε τον αγώνα του.

«Είχα έναν πολύ καλό αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας λόγω της φθοράς ελαστικών και ξαφνικά όταν συννέφιασε κατάφερα να διαχειριστώ καλύτερα τα ελαστικά μου. Πίστεψα για μια στιγμή πως μπορούσα να κάνω στρατηγική ενός pit-stop. Έπρεπε να κάνω πολλά προσπεράσματα, όμως παραδοσιακά στη Σουζούκα αυτό δεν είναι εύκολο. Πρέπει να έχεις καλή έξοδο από το τελευταίο σικέιν. Έκανα προσπεράσματα αλλά ήταν δύσκολα».

Ακούστε την εκπομπή μας για την F1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο παρακάτω βίντεο.  

Ο Mark Webber τον ρώτησε το πώς ένιωθε μετά τη δεύτερη αλλαγή ελαστικών του, καθώς είχε πέσει στην 7η θέση.

«Μετά το τελευταίο pit-stop, πίστεψα πως θα ήταν πολύ δύσκολο να ανέβω και πάλι στην 3η θέση. Δυσκολεύτηκα να περάσω τις Mercedes και ήταν πολύ δύσκολο να ακολουθήσω άλλα μονοθέσια. Έπρεπε να έχω διαφορά στην απόδοση ελαστικών για να φτάσω τον Leclerc και τον Norris. Μου άρεσε πολύ η αίσθηση που είχα με τη σκληρή γόμα και κατάφερα να πιέσω».

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το Grand Prix Ιαπωνίας το τριήμερο 19-21 Απριλίου.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles